Murhe väistyi, ilo voitti, pääsiäisen aamu koitti…

26.2.2013

 

Mitään ei jätetä meidän varaamme. Kristus kutsuu meidät kaikki juhlaan kanssaan: hurskaat ja syntiset, pahat ja pyhät, iloiset ja surulliset, uskovat ja epäilevät. Taivas on auki kaikille:

"Tulkaa siis te kaikki teidän Herranne iloon: ensimmäiset sekä toiset, ottakaa vastaan palkinto. Rikkaat ja köyhät yhdessä riemuitkaa. Itsensä kieltävät sekä kevytmieliset, kunnioittakaa tätä päivää. Te, jotka olette paastonneet, yhtä hyvin kuin te, jotka ette ole paastonneet, iloitkaa tänä päivänä. Pöytä on ruokia täynnä, nauttikaa siitä kaikki. Kaikki tulkaa tästä hyvyyden rikkaudesta osallisiksi. Älköön kukaan pelätkö kuolemaa, sillä Vapahtajan kuolema on meidät kuolemasta Vapahtanut." (Johannes Krysostomoksen Pääsiäissaarnasta)

 

Emme ymmärrä tätä, mutta voimme ihmetellen kiittää. Ei mikään - ei synti, ei kuolema, eikä mikään paha voi erottaa meitä siitä rakkaudesta, joka on tullut luoksemme Jeesuksen ristissä ja ylösnousemuksessa. Hän on ne kaikki voittanut. Viha on poissa. Rauha on totta, vaikka emme sitä aina tavoitakaan. Armo riittää, vuotaa yli, on joka päivä uusi. Siitä tulee elämään lepo ja luottamus, ilokin. Olemme Kristuksen varassa. Olemme Jumalan sydämellä. Tämän päivän on Herra tehnyt ja huominen on hänen rakkautensa turvakätkössä. Meidän Herramme ja Vapahtajamme elää! Emme sitä ymmärrä, mutta voimme elää siitä.

                                                                                       Pia Särkelä

 

Lisää