Apua ja tukea muualta

Seurakunnan lisäksi on muitakin tahoja, jotka auttavat ja tukevat vaikeissa elämäntilanteissa.

Seurakunnan lisäksi muutkin tahot auttavat ja tukevat vaikeissa elämäntilanteissa
Kuva: Aarne Ormio/Kirkon kuvapankki

Surussa

- Surunauha on Lahden seudun avoin vertaistukiryhmä itsemurhan tehneiden läheisille.Lisätietoja ryhmästä voi kysyä surunauha.lahti(at)gmail.com.
- Suomen nuoret lesket ry on työikäisten leskien vertaistukijärjestö. Toiminnan kohderyhmänä ovat myös leskiperheiden lapset ja leskiperheitä työssään kohtaavat ammattilaiset. Yhdistys toteuttaa myös edunvalvontatyötä.

Kehitysvammaisille

- Heinolan Kehitysvammaisten Tuki Ry:n tavoitteena on järjestää mielekkäitä vapaa-ajan virkistystapahtumia sekä valvoa kehitysvammaisten etua.

Omaishoitajille

Heinolan seudun omaiset ja läheiset ry. Vertaistukea ja virkistystä omaishoitajille.

Päihteistä riippuvaisille

-AA:n sivuilta löytyy vertaistukea alkoholisteille ja heidän läheisilleen.
-A-klinikkasäätiön tuottama Päihdelinkki on tarkoitettu päihteiden käyttäjille ja heidän läheisilleen sekä kaikille päihdetiedosta kiinnostuneille. Päihdelinkin palveluja on saatavilla suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi ja viittomakielellä.
-Myllyhoitoyhdistys ry on valtakunnallinen yleishyödyllinen asiantuntija- ja kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on päihde- sekä muihin haitallisiin riippuvuuksiin sairastuneiden ja heidän läheistensä auttaminen.
-Hoitokoti Tuhkimo tarjoaa laitoskuntoutusta eri ikäisille päihderiippuvaisille naisille, jonka kuntoutusohjelma on suunniteltu erityisesti naisten tarpeisiin.

Peliongelmaisille

-Peluuri auttaa kun pelaaminen haittaa. Peluuri on maksuton palvelukokonaisuus pelaajille, heidän läheisilleen sekä työssään pelihaittoja kohtaaville.
-Nimettömät pelurit Gamblers Anonymous (GA) on miesten ja naisten vertaisryhmä, jossa osallistujat jakavat keskenään kokemuksensa, voimansa ja toivonsa voidakseen ratkaista yhteisen ongelmansa sekä auttaakseen toisia tervehtymään pakonomaisesta pelaamisesta. Ainoa jäseneksi pääsyn vaatimus on halu lopettaa pakonomainen pelaaminen. Katso kaikkien vertaistukiryhmien kokoontumisajat ja -paikat täältä

Tukea varhaisnuorille ja nuorille

-Tekstaritupulle kouluikäiset (n. 7–19-vuotiaat) voivat täysin luottamuksellisesti lähettää mieltään askarruttavia kysymyksiä tekstarilla tai sähköpostitse.
-Nettitupu on kouluikäisille tytöille ja pojille tarkoitettu luottamuksellinen auttamispalvelu verkossa.

Tukea parisuhteeseen

- Kataja parisuhdekeskus ry.
-Väestöliiton Parit ja sinkut -sivuilta löydät tietoa parisuhteesta, sen hoitamisesta, sinkkuudesta ja perheellistymisen teemoista.
-Parisuhteenpalikat.fi on työkalu, joka auttaa hahmottamaan parisuhteen osa-alueita.
-Rakkauden roihu, blogeja parisuhteesta.