Arjen ongelmissa

Diakonia on kristilliseen elämänkatsomukseen kuuluvaa vastuun kantamista lähimmäisestä. Diakoniatyöntekijään voit ottaa yhteyttä silloin, kun tarvitset apua elämäntilanteessasi. He ovat vaitiolovelvollisia kirkollisen koulutuksen saaneita sosiaalialan tai terveydenhuollon ammattilaisia. Voit sopia keskusteluhetken heidän kanssaan kotiisi tai diakonian vastaanotolle.

Diakoniatyöntekijälle voit puhua, jos esimerkiksi
- toivot henkistä tai hengellistä tukea
- koet yksinäisyyttä
- sinulla on mielenterveysongelmia
- olet riippuvainen (esimerkiksi päihteistä, pelaamisesta, ym.)
- tarvitset kertaluonteista taloudellista apua
- toivot kotikäyntiä
- haluat pysähtyä ja pohtia elämäsi suuntaa

Tulethan mukaan myös seurakunnan toimintaan, johon kuuluu mm. vertaisryhmiä.

Diakoniavastaanotto

Diakoniatyöntekijälle tulee varata aika soittamalla ti-to klo 9–10 numeroon 044 059 3427 tai (03) 859 2526. Soittoajan ulkopuolella voit jättää soittopyynnön, johon vastaamme parin päivän sisällä. Tapaaminen voidaan sopia diakoniatyön toimistolle (Lampikatu 16) tai kotiisi.

Tavoitat meidät myös sähköpostilla heinola.diakonia (at) evl.fi tai jättämällä yhteydenottopyynnön Mitä sinulle kuuluu? -lomakkeella. Perinteisen postin avulla voit myös kertoa kuulumisesi diakoniatyöntekijälle ja pyytää yhteydenottoa.

Voit olla aina yhteydessä kehen tahansa Heinolan seurakunnan diakoniatyöntekijään, vaikka asiasi ei olisikaan kyseisen työntekijän vastuualuetta. Saat aina apua!

• Tarja Soppi, 050 595 1409, tarja.soppi (at) evl.fi. Johtava diakoniatyöntekijä
  • Emmi Haggrén, 050 595 1406, emmi.haggren (at) evl.fi. Diakoniatyöntekijä
  • Ritva Mertanen, 050 364 4486, ritva.mertanen (at) evl.fi. Diakoniatyöntekijä
  • Ritva Saarela, 0440 593 413, ritva.saarela (at) evl.fi. Diakoniatyöntekjä

Jos haluat antaa palautetta diakonityölle, voit tehdä sen tällä lomakkeella.

Taloudellinen apu

Elämässä voi sattua paljon ennalta arvaamattomia asioita, jotka voivat vaikuttaa esimerkiksi talouteen. Seurakunnan antama taloudellinen apu on harkinnan varaista ja kertaluonteista. Ruoka-apua voi saada vähävarainen heinolalainen kerran kuukaudessa tuomalla luotettavan selvityksen taloudellisesta tilanteesta diakoniatoimiston vastaanotolle (esim. toimeentulotukipäätös).

Muut avustukset diakoniatyöntekijät käsittelevät viikoittain kokouksessaan. Suuremmat avustukset päättää kirkkoneuvosto. Avustusta ei koskaan myönnetä rahana, vaan esimerkiksi laskujen maksuna.

Edullisia aterioita

Katulähetyksen Lämminruoka vähävaraisille parillisina viikkoina torstaisin, 6.9. alkaen. Ruokailu on klo 12.00. Lämminruoka on tarjolla seurakuntakodissa, osoitteessa Lampikatu 16, katutasossa. Aterian hinta 2 €.

Tukea parisuhteeseen ja perhe-elämään perheneuvonnasta

Lahden seurakuntayhtymän perheasian neuvottelukeskus auttaa ja tukee perheitä selvitymään ongelmista ja kriiseistä. Myös Heinolan seurakunnan papit ja diakoniatyöntekijät voivat auttaa.

Perheasian neuvottelukeskuksen palvelut ovat luottamuksellisia ja asiakkaalle maksuttomia, myös kirkkoon kuulumattomille. Neuvottelukeskuksen toiminta-alue kattaa myös Heinolan. Lisätietoa ja neuvottelukeskuksen yhteystiedot näet parisuhdeapua.fi-sivulta.

Diakoniatyöntekijälle voit jutella elämääsi koskettavista asioista
Kuva: Sanna Krook/Kirkon kuvapankki