Suru, kriisi, sairaus

Elämään mahtuu monenlaisia vastoinkäymisiä, joiden takia olo saattaa tuntua yksinäiseltä ja siltä, että kukaan ei ymmärrä.  Seurakunnassa sinua varten ovat työntekijämme ja vapaaehtoiset, jotka kuuntelevat ja auttavat sinua eteenpäin.

Keskustelua ja sielunhoitoa

Kristittyinä meidät on kutsuttu rakastamaan ja auttamaan toisiamme. Elämän solmukohdissa toisen ihmisen läsnäolo ja kuunteleva korva nousevat arvoon arvaamattomaan. Tällöin puhutaan sielunhoidosta.

Sielunhoito on kahdenkeskistä keskustelua papin, diakoniatyöntekijän, muun seurakunnan työntekijän tai vapaaehtoisen kanssa juuri niistä aiheista, jotka koskettavat keskustelijaa. Heillä kaikilla on ehdoton vaitolovelvollisuus. Sielunhoitoon ei ole mitään tiettyä kaavaa: siihen voi liittyä rukoilemista, raamatunlukua, ehtoollisen viettoa tai ripittäytymistä.

Keskustelun aiheet voivat koskettaa esimerkiksi kokemaasi surua, kriisiä tai muuta asiaa, mikä vaivaa sinua ja josta toivoisit saada puhua luottamuksellisesti.

Keskusteluapua, sielunhoitoa tai ripittäymistä halutessasi voit ottaa yhteyttä joko

-kirkkoherranvirastoon, puh. (03) 859 2510
-pappeihin
-diakoniatoimistoon, puh. 044 059 3427 tai (03) 859 2526 (voit jättää myös soittopyynnön, johon vastataan mahdollisimman pian)

Sairaalasielunhoito

Sairaalasielunhoitaja työskentelee terveydenhuollossa potilaiden, heidän omaistensa ja terveydenhuollon henkilökunnan hyväksi. Hän kulkee apua tarvitsevan vierellä tukien ja lohtua tuoden.

Sairaalasielunhoitajan palvelut eivät edellytä kirkkoon kuulumista vaan apua on tarjolla kaikille, jotka sitä haluavat. Heinolan sairaalasielunhoidon papin tavoitat numerosta 050 595 8895 tai kirkkoherranvirastosta (03) 859 2510.

Sairaalasielunhoitajan kanssa voit jutella täysin luottamuksellisesti, kun

-haluat, että sinua kuunnellaan
-sinua ahdistaa, pelottaa tai surettaa
-toivot hengellistä tukea, rukousta tai ehtoollishetkeä
-haluat viettää rukoushetken kuoleman lähestyessä tai sen jälkeen

Sururyhmä

Sururyhmä on vertaisryhmä, jossa ohjaajien avustuksella läpikäydään surua, etsitään uutta toivoa sekä annetaan että saadaan tukea toisilta. Sururyhmä järjestetään vähintään kerran vuodessa syksyllä, tarkemman ajankohdan näet täältä. Sururyhmään voit ilmoittautua ottamalla yhteyttä seurakunnan diakoniatyöntekijöihin. Sururyhmien organisoinnista vastaa diakoniatyöntekijä Emmi Haggrén.

Surussa, kriisissä ja sairaudessa seurakunnan työntekijät auttavat
Kuva: Aarne Ormio/Kirkon kuvapankki