Rippikoulu 2018

Rippikoulu tarjoaa opetusta, tietoa ja taitoja elämän rakentamiseen vankalle kristilliseen uskoon perustuvalle pohjalle. Rippikoulussa pureudutaan elämän, uskon ja Raamatun keskeisiin asioihin. Rippikoulu on ainutlaatuinen vaihe ihmisen elämässä.

Seurakunta kutsuu rippikouluun niitä nuoria, jotka täyttävät ensi vuonna 15 vuotta. Ensivuoden 2018 rippikouluihin liittyvä info koteihin lähetetään kirjeitse 25.9.2017 alkavalla viikolla. Mikäli infokirje ei ole saapunut 4.10. mennessä ottakaa yhteyttä rippikoulusta vastaaviin työntekijöihin (Päivi tai Sirkku).

Rippikoulu on kuitenkin mahdollista käydä myös myöhemmällä iällä, lue lisää aikuisrippikoulusivulta.

Rippikoulut 2018

Heinolan seurakunta järjestää vuonna 2018 yhteensä kuusi rippikoulua; iltarippikoulun ja viisi leiriä kesällä. Rippikoulun voit halutessasi käydä myös toisessa seurakunnassa tai jonkin kristillisen järjestön pitämässä rippikoulussa. Erityisryhmien rippikouluista saat tietoa rippikoulusta vastaavalta nuorisotyönohjaajalta.

Iltarippikoulu

Alkaa torstaina 4.1. Kokoontumiset kerran viikossa torstaisin klo 16–18 Seurakuntakodilla, Lampikatu 16. Konfirmaatio Heinolan kirkossa la 21.4. klo 13.

Rippikoulu 1

Leirijakso Partaharjun toimintakeskuksessa 4.-10.6.  Kaupunkipäivät 13.6. ja 14.6. Konfirmaatio Heinolan pitäjänkirkossa su 17.6. klo 10. RK1:n ensimmäinen kokoontuminen ke 24.1. klo 15.30-16.30 Arkilla, Torik.5

Rippikoulu 2

Leirijakso Partaharjun toimintakeskuksessa 10.-17.6. Kaupunkipäivät 7.6. ja 8.6.Konfirmaatio Heinolan pitäjänkirkossa su 1.7. klo 10. RK2:n ensimmäinen kokoontuminen ke 10.1. klo 17.30-18.30 Arkilla, Torik.5

Rippikoulu 3

Leirijakso Partaharjun toimintakeskuksessa 25.6.- 1.7. Kaupunkipäivät 4.7. ja 5.7. Konfirmaatio Heinolan pitäjänkirkossa su 8.7. klo 10. RK3:n ensimmäinen kokoontuminen ke 31.1. klo 15.30-16.30 Arkilla, Torik.5

Rippikoulu 4

Kaupunkipäivät 19.7. ja 20.7. Leirijakso Partaharjun toimintakeskuksessa 22.-28.7.  Konfirmaatio Heinolan pitäjänkirkossa su 29.7. klo 10. RK4:n ensimmäinen kokoontuminen ke 25.1. klo 16-17 Arkilla, Torik.5

Rippikoulu 5

Leirijakso Partaharjun toimintakeskuksessa 28.7.-4.8. + kaksi kaupunkipäivää. Konfirmaatio Heinolan pitäjänkirkossa su 5.8. klo 10. RK5:n ensimmäinen kokoontuminen ke 17.1. klo 17-18 Arkilla, Torik.5

Rippikoulussa vietetään aikaa yhdessä
Talvirippikoulu, 2016

Seurakunnan toimintaan osallistuminen

Rippikouluihin liittyy seitsemän osallistumiskäyntiä seurakunnan toimintaan, joista saat tietoa leirikirjeessäsi sekä seurakunnan verkkosivuilla. Käynnit ovat osa rippikoulua.

Rippikoulumaksut

Iltarippikoulu 20 €. Partaharjulla pidettävät kesän rippileirit 100€.

Leiristä voi anoa maksuvapautusta taloudellisista syistä. Maksuvapautus haetaan erillisellä hakemuksella, jonka saa seurakunnan taloustoimistosta. Maksuvapautusanomukset tulee jättää toukokuun 2018 loppuun mennessä taloustoimistoon.

Rippikoulumaksu sisältää matkat, majoituksen, ruokailun ja opetusmateriaalin. Maksu suoritetaan ennen leiriä.

Rippikoululaiset ovat tapaturmavakuutettuja.

Mukautettu tai erityisopetus

Jos rippikouluun tuleva nuori on mukautetussa tai erityisopetuksessa, pyydämme huoltajia toimittamaan opettajan lausunnon nuoren osallistumisesta rippikouluun. Lausunto on seurakunnassa salassa pidettävä ja sitä käsittelevät ainoastaan rippikoulun työntekijät. Tavoitteena on järjestää jokaiselle rippikoululaiselle mahdollisimman hyvä ja turvallinen rippikoulu.

Yleistä

Iltarippikoulu kokoontuu torstaisin klo 16–18 seurakunnan tiloissa (SRK-koti, Lampikatu 16) rippikoululuokassa ja lähistön seurakunnan toimipisteissä. Iltarippikoulu sopii mainiosti nuorille, joiden on hankala järjestää aikaa pidemmälle viikon leirijaksolle tai jotka kokevat leiriolosuhteet itselleen hankalaksi.

Kesän leireihin  kuuluu kahden päivän opiskelu kaupungissa seurakunnan tiloissa (SRK-koti, Lampikatu 16) ja viikon leirijakso Partaharjulla.

Vierumäen rippikoulut (Suomen urheiluopisto)

Tietoa Vierumäen rippikouluista löytyy Vierumäen rippileirit-sivulta>>

Huom! Leirillä tupakointi, päihteet ja energiajuomat ovat kiellettyjä!

Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä nuorisotyönohjaajaan tai pappiin. Suosittelemme yhteydenottoa sähköpostitse.

Päivi Pulakka
Pappi