Rippikoulut 2019

Rippikoulussa pohditaan elämän, uskon ja Raamatun keskeisiä asioita. Rippikoulu on ainutlaatuinen vaihe ihmisen elämässä ja antaa eväitä kristittynä kasvamiseen, joka jatkuu läpi elämän.

Seurakunta kutsuu rippikouluun niitä nuoria, jotka täyttävät ensi vuonna 15 vuotta. Ensivuoden 2019 rippikouluihin liittyvä info koteihin lähetetään kirjeitse to 20.9.2018. Mikäli infokirje ei ole saapunut tiistaihin 3.10. mennessä ottakaa yhteyttä Camilla Vuoreen p. 050 595 8861 tai Jari Kovalainen p. 050 595 1407. Sähköinen ilmoittautumiskaavake aukeaa 1.10.2018 klo 12.00 ja sulkeutuu ma 15.10. klo 12.00. Ilmoittautumislomake löytyy tämän sivuston alta 1.10. alkaen.

Mikäli nuori käy rippikoulun muussa seurakunnassa tai jonkin kristillisten järjestöjen kautta, niin pyydämme ystävällisesti ilmoittamaan siitä Heinolan seurakuntaan. Nuori voi käydä osallistumisjaksoaan omassa seurakunnassa ja tarvittaessa annamme lisätietoja. Rippikoulu on mahdollista käydä myös myöhemmällä iällä, lue lisää aikuisrippikoulusivulta.

Rippikoulut 2019

Heinolan seurakunta järjestää vuonna 2019 yhteensä seitsemän rippikoulua:

Iltarippikoulu

Alkaa to 10.1. Kokoontumiset kerran viikossa torstaisin klo 16.00–18.00 Seurakuntakodilla, Lampikatu 16. Konfirmaatio Heinolan kirkossa la 13.4. klo 13.

Talvirippikoulu

Kaupunkijakso la 16.2. Leiri Vierumäen Urheiluopistolla 25.2.-2.3. Konfirmaatio Pitäjän kirkossa su 7.4. klo 10.00.

Rippikoulu 1

Kaupunkijakso helatorstaina 30.5. Leiri Suomen urheiluopistolla Vierumäellä 3.-8.6.  Konfirmaatio Heinolan pitäjänkirkossa su 9.6. klo 10.00.

Rippikoulu 2

Kaupunkijakso 4.-5.6. Leiri Suomen urheiluopistolla Vierumäellä 9.-14.6.  Konfirmaatio Heinolan pitäjänkirkossa la 15.6. klo 13.00.

Rippikoulu 3

Kaupunkijakso 6.-7.6. Leiri Suomen urheiluopistolla Vierumäellä 10.-15.6.  Konfirmaatio Heinolan pitäjänkirkossa su 16.6. klo 10.00.

Rippikoulu 4

Kaupunkijakso 10.-11.7. Leiri Suomen urheiluopistolla Vierumäellä 15.-20.7.  Konfirmaatio Heinolan pitäjänkirkossa su 21.7. klo 10.00.

Rippikoulu 5

Kaupunkijakso 17.-18.7. Leiri Suomen urheiluopistolla Vierumäellä 22.-27.7.  Konfirmaatio Heinolan pitäjänkirkossa su 28.7. klo 10.00.

Rippikoulussa vietetään aikaa yhdessä
Talvirippikoulu, 2016

Seurakunnan toimintaan osallistuminen

Rippikouluihin liittyy seitsemän osallistumiskäyntiä seurakunnan toimintaan, joista saat tietoa leirikirjeessäsi sekä seurakunnan verkkosivuilla. Käynnit ovat osa rippikoulua.

Rippikoulumaksut

Iltarippikoulu 20 €. Partaharjulla pidettävät kesän rippileirit 100€.

Leiristä voi anoa maksuvapautusta taloudellisista syistä. Maksuvapautus haetaan erillisellä hakemuksella, jonka saa seurakunnan taloustoimistosta. Maksuvapautusanomukset tulee jättää toukokuun 2018 loppuun mennessä taloustoimistoon.

Rippikoulumaksu sisältää matkat, majoituksen, ruokailun ja opetusmateriaalin. Maksu suoritetaan ennen leiriä.

Rippikoululaiset ovat tapaturmavakuutettuja.

Mukautettu tai erityisopetus

Jos rippikouluun tuleva nuori on mukautetussa tai erityisopetuksessa, pyydämme huoltajia toimittamaan opettajan lausunnon nuoren osallistumisesta rippikouluun. Lausunto on seurakunnassa salassa pidettävä ja sitä käsittelevät ainoastaan rippikoulun työntekijät. Tavoitteena on järjestää jokaiselle rippikoululaiselle mahdollisimman hyvä ja turvallinen rippikoulu.

Yleistä

Iltarippikoulu kokoontuu torstaisin klo 16–18 seurakunnan tiloissa (SRK-koti, Lampikatu 16) rippikoululuokassa ja lähistön seurakunnan toimipisteissä. Iltarippikoulu sopii mainiosti nuorille, joiden on hankala järjestää aikaa pidemmälle viikon leirijaksolle tai jotka kokevat leiriolosuhteet itselleen hankalaksi.

Kesän leireihin  kuuluu kahden päivän opiskelu kaupungissa seurakunnan tiloissa (SRK-koti, Lampikatu 16) ja viikon leirijakso Partaharjulla.

Vierumäen rippikoulut (Suomen urheiluopisto)

Tietoa Vierumäen rippikouluista löytyy Vierumäen rippileirit-sivulta>>

Huom! Leirillä tupakointi, päihteet ja energiajuomat ovat kiellettyjä!

Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä nuorisotyönohjaajaan tai pappiin. Suosittelemme yhteydenottoa sähköpostitse.

Torikatu 5
18100 Heinola

Nuoriso- ja rippikoulutyö. Minut tavoittaa myös Whatsappista.