Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Heinolan seurakunnassa vietetään erilaisia jumalanpalveluksia ja järjestetään muuta uskonelämää vahvistavaa toimintaa, kuten seuroja, rukousta ja ylistystä. Tietoa säännöllisesti kokoontuvista piireistä ja ryhmistä löydät myös Aikuisille sekä Lähetys- ja avustustyö -sivuilta.

Jumalanpalvelukset ja messut

Ehtoollisjumalanpalvelusta eli messua vietetään joka sunnuntai klo 10 Heinolan kirkossa ja harvemmin Heinolan pitäjänkirkossa. Messun tilalla pidettävässä sanajumalanpalveluksessa ei ole ehtoollista.

Viikkomessu on kerran kuukaudessa keskiviikkona klo 12 Heinolan kirkossa. Viikkomessu kestää puoli tuntia, joten se soveltuu hyvin myös niille, jotka eivät pysty esimerkiksi pitkiä aikoja istumaan.

Kaverikirkossa

Erityisjumalanpalvelukset

Messujen ja sanajumalanpalvelusten lisäksi pidetään silloin tällöin erityisjumalanpalveluksia eri teemoilla. Erityismessuja ovat esimerkiksi

• koululaisten jumalanpalvelukset
  • kehitysvammaisten joulu- ja pääsiäiskirkko
  • Tuomas-messut, joita vietetään muutaman kerran vuodessa
  • Perhemessut, jotka ovat ovat erityisesti lapsille ja lapsiperheille suunniteltuja jumalanpalveluksia.

Perhemessussa liikutaan ja toimitaan normaalia jumalanpalvelusta enemmän. Messun toteutuksessa on panostettu havainnollisuuteen pelkän kuuntelemisen sijaan.

Perhemessuissa vietetään aina ehtoollista. Lapset ovat aikuisten lailla tervetulleita Jeesuksen ystävien aterialle. Perhemessuissa käytetään alkoholitonta ehtoollisviiniä. Messujen jälkeen seurakunta tarjoaa messuvieraille maksuttoman lounaan.

Perhemessuissa on paikka kaikenikäisillä!

Tutustu lasten kanssa ehtoolliselle -esitteeseen>>

Seuraavat perhemessut