Yhteisvastuu

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Keräyksen tuotto jakautuu:

60 % Kirkon Ulkomaanavun välityksellä katastrofiapuun
20 % Kirkon diakoniarahaston kautta myönnettävään taloudelliseen apuun hädässäoleville Suomessa
20 % paikallisseurakuntien tekemään avustustyöhön

Yhteisvastuukeräykseen osallistuvat kaikki Suomen ev.lut.seurakunnat ja tuhannet vapaaehtoiset ympäri Suomen. Keräys järjestetään helmi-huhtikuussa, mutta keräyslupa on voimassa ympäri vuoden. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti. Keräyksen esimies vuonna 2020 on arkkipiispa Tapio Luoma.

Yhteisvastuun 2020 mainos- Sinä riität
Sinä riität- mainos

Vuoden 2019 tuotto

Heinolan yv-tuotto oli 14 778,89€ , eli 1,08€ per asukas.

Vuoden 2020 keräys - Sinä riität!

Vuoden 2020 Yhteisvastuukeräys alkaa 2.2.2020 ja tukee vanhemmuutta. Keräys nostaa esiin vanhemmuuden haasteet sekä lasten ja nuorten tarpeen turvalliseen aikuiseen, jonka luokse voi aina mennä.

20% keräysvaroista käytetään vuonna 2021 käynnistyvään vanhemmuutta tukevaan hankkeeseen, jossa keskeisinä toimijoina ovat Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Pelastakaa Lapset ry.

Hankkeen erityisenä kohderyhmänä ovat alakouluikäisten lasten perheet. Hankkeella on tarkoitus tukea lapsen ja vanhemman suhdetta kynnyksettömällä tuella ja yhteisellä tekemisellä kotona, koulussa ja harrastuksissa. Myös vanhemmuutta tukevia  muita hyvä käytäntöjä levitetään hankkeen avulla.

20 % keräyksen tuotosta käytetään monipuoliseen avustustoimintaan paikallisseurakuntien kautta. Painotuksena on keräysvarojen käyttö teeman mukaisesti vanhemmuuden sekä lapsen ja vanhemman suhteen tukemiseen.

60 % keräystuotosta käytetään vanhemmuutta tukeviin toimintoihin kehitysmaissa Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta.

Kotimaisen hankkeen yhtenä tavoitteena on luoda verkostomallista yhteistyötä vanhemmuuden tukemiseksi eri puolilla Suomea ja kaikenkokoisilla paikkakunnilla seurakunnan, kunnan ja järjestöjen kesken. Mukaan verkostoyhteistyöhön on kutsuttu laajasti nuoriso- ja kasvatustyön sekä lastensuojelun toimijoita.

2020 Yhteisvastuu juhlii 70 vuotta jatkunutta, vuonna 1950 alkanutta taivaltaan.

Lahjoitukset

Lahjoituksen voi tehdä ympäri vuoden keräystileille ja lahjoituspuhelimeen sekä Yhteisvastuun Lahjoita-sivulla. Käyttämällä viitenumeroa rahat kohdistuvat seurakuntien tulokseen. Heinolan seurakunnan viitenumero on 304081.

Lahjoittaa voi myös suoraan pankkiin.

Haluatko auttaa keräyksessä toimimalla vapaaehtoistehtävässä?

Mikäli tahdot auttaa Yhteisvastuukeräyksessä, ilmoittaudu vapaaehtoistyöntekijän ilmoittautumislomakkeella. Yhteisvastuun vapaaehtoistyöntekijänä voit palvella lista- tai lipaskerääjänä, esitteiden jakajana, leipojana, talvitapahtumassa ja muissa tärkeissä tehtävissä. Voit ilmoittautua yhteisvastuukerääjäksi myös osoitteessa vapaaehtoistyo.fi/heinola

Lisätietoa

• Yhteisvastuukeräyksestä ja vapaaehtoistehtävistä voi kysyä diakoniatyöntekijä Ritva Saarela p. 044 0593413 tai ritva.saarela (at) evl.fi. Yhteisvastuukeräyksen Heinolan keräyspäällikkönä toimii Hanna Hämäläinen 044 359 7216