Rippikoulut 2020

Vuoden 2020 rippikoulujen yhteinen aloitus on Pitäjänkirkossa torstaina 16.1. klo 18.00.

Tilaisuudessa perustietoa rippikouluista ja sen käytännöistä. Infon jälkeen Juhani Tikkasen konsertti. Ilta päättyy viimeistään klo 19.15.

Rippikoululaisten yhteinen Riparikirkko pidetään Heinolan kirkossa su 19.1. klo 18.00.

Tilaisuus kestää noin tunnin.

Yleistä:

Rippikoulussa pohditaan elämän, uskon ja Raamatun keskeisiä asioita. Rippikoulu on ainutlaatuinen vaihe ihmisen elämässä ja antaa eväitä kristittynä kasvamiseen, joka jatkuu läpi elämän.

Seurakunta kutsuu rippikouluun niitä nuoria, jotka täyttävät vuonna 2020 15 vuotta. Ilmoittautuminen on päättynyt, mutta jos haluat vielä mukaan, ota yhteyttä Jannaan puhelimitse (050-595 8861) tai sähköpostilla janna.renko@evl.fi

Mikäli nuori käy rippikoulun muussa seurakunnassa tai jonkin kristillisten järjestöjen kautta, niin pyydämme ystävällisesti ilmoittamaan siitä Heinolan seurakuntaan. Nuori voi käydä osallistumisjaksoaan omassa seurakunnassa ja tarvittaessa annamme lisätietoja. Rippikoulu on mahdollista käydä myös myöhemmällä iällä, lue lisää aikuisrippikoulusivulta.

RIPPIKOULURYHMÄT

Iltarippikoulu

Alkaa 9.1. Kokoontumiset kerran viikossa Torstaisin klo 16-18.

Konfirmaatio Heinolan kirkossa la. 18.4. klo 13.00

Päivärippikoulu

Kaupunkijakso 21.5.

Opiskelujakso 1.-6.6. Arkilla (Torikatu 5)

Konfirmaatio Heinolan kirkossa su 7.6. klo 10.00

Rippikoulu 1

Kaupunkijakso 21.5.

Leiri Mäntyharjun Lankaniemessä 31.5.-6.6.

Konfirmaatio Heinolan pitäjänkirkossa su. 7.6. klo 13.00

Rippikoulu 2

Kaupunkijakso 16.-17.6.

Leiri Mäntyharjun Lankaniemessä 21.-27.6.

Konfirmaatio Heinolan pitäjänkirkossa su 28.6. klo 13.00

Rippikoulu 3

Kaupunkijakso 22.-23.7.

Leiri Mäntyharjun Lankaniemessä 26.7.-1.8.

Konfirmaatio Heinolan pitäjänkirkossa 2.8. klo 13.00

Rippikoulu 4

Kaupunkijakso 29.-30.7.

Leiri Mäntyharjun Lankaniemessä 1.8.-7.8.

Konfirmaatio Heinolan pitäjänkirkossa su. 9.8. klo 13.00.

Rippikoulut 2020

Heinolan seurakunta järjestää vuonna 2020 yhteensä kuusi rippikoulua. Rippikoululeirit järjestetään Mäntyharjulla Lankaniemen leirikeskuksessa. Iltarippikoulu järjestetään kevään aikana. Jos käyt rippikoulun toisessa seurakunnassa tai jonkin kristillisen järjestön pitämässä rippikoulussa, ilmoita siitä meille. Erityisryhmien rippikouluista lisätietoa saat seurakunnasta.

UUTUUTENA Päivärippikoulu! Päivärippikoulu toteutetaan Heinolassa kaupungissa kesän ensimmäisellä viikolla. Päivärippikoulussa toimitaan klo 9-16 aikavälillä, ja siihen sisältyy monipuolista opiskelua Heinolan lähialueilla. Yöksi mennään omiin koteihin. Päivärippikoulussa toteutamme myös pieniä retkiä lähialueille.

Rippikoulussa vietetään aikaa yhdessä
Talvirippikoulu, 2016

Seurakunnan toimintaan osallistuminen

Rippikouluihin liittyy seitsemän osallistumiskäyntiä seurakunnan toimintaan, joista saat tietoa leirikirjeessäsi sekä seurakunnan verkkosivuilla. Käynnit ovat osa rippikoulua.

Rippikoulumaksut

Iltarippikoulu 30 €. Päivärippikoulu 80€. Mäntyharjun leirikeskuksessa pidettävät leirit 120€.

Leiristä voi anoa maksuvapautusta taloudellisista syistä. Maksuvapautus haetaan erillisellä hakemuksella, jonka saa seurakunnan taloustoimistosta. Maksuvapautusanomukset tulee jättää toukokuun 2020 loppuun mennessä taloustoimistoon.

Rippikoulumaksu sisältää matkat, majoituksen, ruokailun ja opetusmateriaalin. Lasku tulee postissa ja se maksetaan ennen opiskelujaksoa tai leiriä.

Rippikoululaiset ovat tapaturmavakuutettuja.

Mukautettu tai erityisopetus

Jos rippikouluun tuleva nuori on mukautetussa tai erityisopetuksessa, pyydämme huoltajia ilmoittamaan asiasta osallistujakortissa (tulee postissa myöhemmin). Tavoitteena on järjestää jokaiselle rippikoululaiselle mahdollisimman hyvä ja turvallinen rippikoulu.

Yleistä

Iltarippikoulu kokoontuu torstaisin klo 16–18 seurakunnan tiloissa (SRK-koti, Lampikatu 16) rippikoululuokassa ja lähistön seurakunnan toimipisteissä. Iltarippikoulu sopii mainiosti nuorille, joiden on hankala järjestää aikaa pidemmälle viikon leirijaksolle tai jotka kokevat leiriolosuhteet itselleen hankalaksi.

Päivärippikoulun kaupunki- ja opiskelujakso pidetään Arkilla (Torikatu 5) ja opiskellaan monitoimisesti Heinolan lähialueilla. Lisäksi teemme retkiä lähiseudulle.

Kesän leireihin  kuuluu kahden päivän opiskelu kaupungissa seurakunnan tiloissa (SRK-koti, Lampikatu 16) ja viikon leirijakso.

Huom! Leirillä tupakointi ja nuuska, alkoholi, huumeet ja energiajuomat ovat kiellettyjä!

Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä nuorisotyönohjaajaan tai pappiin. Suosittelemme yhteydenottoa sähköpostitse.

Pappi
(03) 859 2510 (kirkkoherranvirasto)
Lampikatu 16 II kerros
18100 Heinola

Koulu- ja oppilaitostyö, nuorisotyö

Torikatu 5
18100 Heinola

Rippikoulu ja rippikoulun jälkeinen nuorisotyö, kouluyhteistyö yläkouluihin ja toisen asteen oppilaitoksiin.