Ylioppilaskunnan Laulajien pienyhtye Suven Sällit konsertoi

Ylioppilaskunnan Laulajien pienyhtye Suven Sällit konsertoi Heinolan kirkko

Vapaa pääsy. Ohjelma 10 euroa

YL:n pienyhtyeen laulajat ovat elvyttäneet kuoron satavuotisen perinteen tuoden mieskuoromusiikkia "joka niemeen ja notkoon".

Kirkkokonsertissa kuullaan laaja kattaus sekä kevyttä että klassista mieskuoromusiikkia - niin nuorta energiaa, hartaita tunnelmapaloja kuin rakastetuimpia serenadeja.

Vuonna 1883 perustettu Ylioppilaskunnan Laulajat on ollut yli 135 vuoden ajan mieskuorotaiteen suomalainen edelläkävijä ja Suomen tunnetuin mieskuoro. Yhtenä maailman parhaista mieskuoroista Ylioppilaskunnan Laulajat konsertoi aktiivisesti kotimaan lisäksi ympäri maailmaa suomalaisen kultturin lähettiläänä.

Viime vuosina kuoro on elävöittänyt yli satavuotiasta kesäkuoroperinnettä tuomalla suomalaista mieskuoromusiikkia aina Lapin tuntureilta etelän Saaristomerelle saakka.

Suomalaisen ylioppilaslaulun perinteet ulottuvat pitkälle 1800-luvulle.
Aikana ennen radiota uusi suomenkielinen kuoromusiikki oli harvinaista herkkua - suurin osa kansasta tunsi Sibeliuksen teokset korkeintaan nimeltä. Kesäkuorot toivat ihmisiä yhteen musiikin ääreen yli sadalla paikkakunnalla.

Seeli Toivion konsertti

Heinolan kirkossa soi jälleen sello ja laulu, kun lahtelainen sellovirtuoosi ja laulaja Seeli Toivio esittää mm. J. S. Bachin kauniita sellosarjoja. Hän myös improvisoi yli 200-vuotiaalla sellollaan ja laulaa, säestäen itseään sellolla.

Lounastunnin urkumeditaatio

Rentouttava puolituntinen urkumusiikin hoivissa.