Sarastus-yhtyeen konsertti Pitäjänkirkossa

pe 8.10. klo 19.00
Kuva_Sarastus_yhtyeen_jäsenistä_järvimaisemassa

Heinolan pitäjänkirkko

Kolmihenkisen yhtyeen intensiivisiä tulkintoja ja omaleimaista musisointia.

SARASTUS on kolmen ammattimuusikon muodostama yhtye. Ohjelmisto koostuu mm. kansanlauluista, afroamerikkalaisista spirituaaleista, keskiaikaisista ortodoksi- ja katolilaislauluista, jazzillisista ja rytmillisistä kappaleista, balladeista, instrumentaaleista sekä improvisoiduista äänimaisemista.
Säveltäjäniminä mm. Charles Ives, Edward Vesala, Oskar Merikanto ja Heikki Sarmanto. Mukana myös Kristiina Olannon omia kappaleita.
Yhtyeen instrumentaatio on mielenkiintoinen ja monipuolinen sisältäen mm. puhallinsoittimia saksofonista erilaisiin huiluihin. Muusikoiden vapaa improvisaatio luo musiikkiin kiinnostavia jännitteitä.
Yhtyeen ensimmäinen cd-levy "Sarastus" ilmestyi 2013 ja sai paljon kiittäviä arvioita lehdistössä. Sarastus on esiintynyt ympäri Suomea kymmenissä kirkoissa sekä festivaaleilla, mm. Keravan jazzfestivaaleilla ja Kalottijazzissa. Syyskuussa 2021 alkavat uuden levyn äänitykset.
Yhtyeen musisointia leimaa korkeatasoinen muusikkous, herkän intuitiivinen yhteissoitto, improvisaatio sekä intensiiviset, omaperäiset tulkinnat.
Laulukielinä Sarastuksella ovat mm. suomi, englanti, karjala, kreikka ja latina.

Sarastus-yhtyeen muusikot:
Kristiina Olanto - laulu
Harri Taittonen - piano
Jorma Tapio - saksofonit, bassoklarinetti, huilu, bassohuilu, puuhuilu ja perkussiot

Käsiohjelma 10 €, vapaa pääsy

Lisää infoa löytyy yhtyeen kotisivuilta www.sarastus.weebly.com

  • Musiikki Musiikki

Sarastus-yhtyeen kotisivut Linkki avautuu uudessa välilehdessä