Koronavirusepidemian aiheuttamat rajoitukset Heinolan seurakunnassa 27.11.2020

24.11.2020 15.24

Uutiseen on päivitetty viimeisimmät ohjeet seurakunnan toiminnasta koronaviruspandemian aikana

Koko Päijät-Hämeen alueella, Heinola mukaan lukien, on siirrytty koronaepidemian leviämisvaiheeseen.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä (PHHYKY) suosittaa uusia, tiukempia rajoitustoimenpiteitä. Näiden pohjalta Heinolan seurakunta on antanut omat suosituksensa, jotka ovat voimassa näillä näkymin 14.12. asti.

Jumalanpalvelukset järjestetään ilman läsnäolevaa seurakuntaa ja ne striimataan seurakunnan YouTube kanavalle.

Kaikki seurakunnan kokoava toiminta (poikkeuksia lasten ja nuorten toiminnassa) jää tauolle.

Kirkollisten toimitusten osallistujamäärä on enintään 10 ihmistä, seurakunnan työntekijät mukaan lukien.

Osallistujamäärässä voidaan poikkeuksellisesti joustaa siten, että läsnä tilaisuudessa voivat olla lähiomaiset. Erityisesti hautaan siunaamisten osallistujamäärien arvioinnissa noudatetaan harkintaa.

Kirkolliset toimitukset järjestetään pääsääntöisesti seurakunnan tiloissa.

Seurakunnan työntekijät eivät osallistu muistotilaisuuksiin tai vastaaviin perhejuhliin.

Kirkkoherranvirasto ja taloustoimisto palvelevat puhelimitse ja sähköisten viestimien kautta.