Koronavirustilanteen huomioiminen Heinolan seurakunnassa

15.9.2020 15.04

Uutiseen on päivitetty viimeisimmät ohjeet seurakunnan toiminnasta koronaviruspandemian aikana

Jumalanpalvelukset ovat Heinolan kirkossa sunnuntaisin kello 10.00 ja Heinolan pitäjänkirkossa kello 13.00.

Jumalanpalveluksia pidetään sekä messuina (ehtoollinen) että sanajumalanpalveluksina. Kirkkojen sisäänkäynneillä on desinfiointipisteet sekä turvallisuusohjeet.

Jumalanpalvelusten striimausta jatketaan edelleen.

Jos kärsit lievistäkin hengitystieinfektio-oireista tai muista koronaviruksen aiheuttamista tyypillisistä oireista, et voi tulla jumalanpalvelukseen. Luettelon koronaviruksen aiheuttamista oireista löydät Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen verkkosivulta osoitteesta www.thl.fi

Riskiryhmiin kuuluvia pyydämme harkitsemaan jumalanpalveluksiin osallistumista.

Tarvittavien turvavälien vuoksi kirkoissamme ja muissakin seurakunnan tiloissa on edelleen osallistumisrajoituksia.
Heinolan kirkossa maksimiosallistujamäärä kirkkosalissa ja parvella on yhteensä 80 hlöä. Urkuparvella on tuolit kohdissa, joissa voi istua.
Heinolan pitäjänkirkossa maksimimäärä on 100 hlöä. Istumapaikat on "merkattu" virsikirjoilla. Urkuparvi on kiinni.

Kappeleissa pidettävien siunaustilaisuuksien osallistujamäärä on rajattu 30 henkilöön.
Jos siunaus tapahtuu haudalla, rajoitusta ei ole.

Seurakunnan tilat ovat varattavissa perhejuhliin. Turvavälien vuoksi tiloissa voi kuitenkin olla puolet suurimmasta sallitusta henkilömäärästä.

Seurakunnan kokoava toiminta on alkanut syksyn myötä. Koronatilanteen muuttuessa toimintaa voidaan syksyn aikana joutua rajoittamaan.

Kirkkoherranvirasto ja taloustoimisto avoinna ma - pe klo 9 - 13. Toivomme kuitenkin, että asioisit ensisijaisesti puhelimessa ja sähköpostilla.

Syyslomalla (viikko 43) pidetään kaksi rippikoululeiriä. Jos leirejä ei voida järjestää kokoontumisrajoitusten vuoksi, rippikoulut pidetään päivä- tai etärippikouluna.

Diakoniatyön käytännöistä löytyy tarkempaa tietoa seurakunnan verkkosivuilta.

Epidemiatilanteen muuttuessa ohjeita tarkennetaan tarvittaessa.
Kaikessa seurakunnan toiminnassa huomioimme niin terveysviranomaisten kuin Mikkeliin hiippakunnankin antamat toimintaohjeet.

Ajantasaiset tiedot löytyvät seurakunnan verkkosivuilta.