#minunkirkkoni

Haluatko vaikuttaa seurakuntasi ja kirkon asioihin?

Asetu ehdolle seurakuntavaaleissa

Marraskuussa 2018 äänestetään kirkkoon ja seurakuntiin uudet päättäjät seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Luottamushenkilöt päättävät siitä, millaisia linjauksia Heinolan seurakunta seuraavina vuosina tekee ja mihin seurakunnan varoja käytetään.

Välillisesti heinolalaiset luottamushenkilöt vaikuttavat myös koko kirkon asioihin, sillä he ovat mukana äänestämässä Mikkelin hiippakunnan edustajia kirkolliskokoukseen.

Näiltä sivuilta löydät käytännön ohjeita ehdokkaaksi asettumiseen.

Tervetuloa mukaan!

Asetu ehdolle

Kiinnostaako sinua vaikuttaminen omassa seurakunnassasi? Haluaisitko uudistaa toimintaa? Asetu rohkeasti ehdolle, huomisen kirkkoa tehdään nyt!

Lisätietoja ehdokasasettelusta

Valitsijayhdistykset

Seurakuntavaaleissa asetutaan ehdolle valitsijayhdistyksen kautta. Yhdistys kerää listalleen ehdokkaita, joilla on yhteinen näkemys esim. kirkon uudistamisesta, tasa-arvon edistämisestä tai nuorten aseman vahvistamisesta kirkossa.

Tietoa valitsijayhdistyksistä

Vaalilautakunta

Kirkkovaltuusto on kokouksessaan 1.3. nimennyt Heinolan seurakunnan vaalilautakunnan:
Ilpo Ylikoski, puheenjohtaja
Juha Hersta, jäsen
Tapio Liljaniemi, jäsen
Anu Rausmaa, jäsen
Pirjo Rautkoski, jäsen
Ulla Vihtilä, jäsen
Raija Hintikka, varajäsen
Anja Kuusinen, varajäsen
Liisa Mansikkala, varajäsen
Anja Mastosalo, varajäsen
Reino Pyykölä, varajäsen
Markku Sorsa, varajäsen

Vaalilautakunnan ensimmäinen kokous on ke 30.5. klo 13. Seurakuntakodissa, Lampikatu 16, katutaso.

Seurakuntavaalit järjestetään 18.11.2018

Seurakuntavaalit 2018