Yhteistyö varhaiskasvatuksessa

Seurakunnan ja kunnan hyvällä yhteistyöllä on pitkät perinteet Heinolassa.  Yhteistyö perustuu yhteiselle kasvatustehtävälle, jossa tuetaan lasten kokonaisvaltaista kasvua ja hyvää elämää.  Kokoonnumme yhdessä kaksi kertaa vuodessa suunnittelemaan yhteistyötä.

Varhaiskasvatuksen työntekijät voivat ottaa yhteyttä seurakuntaan milloin vain, ja esittää omia toiveita.

Lena Nikkilä, vastaava lastenohjaaja p. 0440 593 417 lena.nikkila@evl.fi

Pia Särkelä, pappi p. 050 595 8866 pia.sarkela@evl.fi

Syyskauden 2022 kirkkoretket ja muu ohjelma

Pappilan Hanna ja Otto Kirkonrotta menneisyyden jäljillä

Syyskaudella järjestämme päivähoidon ryhmille seikkailuja Vanhassa pappilassa.
"Pappilan Hanna ja Otto Kirkonrotta menneisyyden jäljillä" tutustuttaa lapsiryhmän pappilan historian
kautta Heinolan historiaan, vanhan pappilan taideaarteisiin ja siellä asuneisiin ihmisiin ja heidän elämäänsä.
Seikkailu on elämyksellinen ja on rakennettu lapsen tasoiseksi. Kerronta perustuu kamarineuvos Kari-Paavo Kokin
asiantuntijuuteen Heinolan historiasta.

Seikkailu on laadittu kumppanuuden korien mallin I-yleissivistävä opetus mukaisesti.

Suosittelemme ryhmäkooksi max. 17-20 lasta.

Yksi kierros kestää lapsiryhmän koosta riippen noin 30min.

Kirkkoretket ja muu ohjelma

Kirkkoretkiä järjestetään sekä Heinolan että pitäjänkirkkoon. Kirkkoretkellä lapset pääsevät tutkimaan
kirkon arkkitehtuuria, akustiikkaa, esineistöä jne. Kirkkoretket laaditaan kumppanuuden korien mallin
I-yleissivistävä opetus mukaisesti ja ne sopivat kaikille.

Vierailemme myös päiväkodeissa pitämässä toimintatuokioita ja pyrimme toteuttamaan teiltä tulleita toiveita.

Varattavissa olevat päivät:

Kaikkina alla olevina ti ja to päivinä on mahdollista varata Hannan ja Oton seikkailu. Varaamatta
jääneet päivät vapautuvat muiden päivähoidolta tulevien toiveiden toteuttamiseen.

Ti 11.10.  varattu
To 13.10.
Ti 18.10.  varattu
Ma 31.10. varattu
Ti 8.11. varattu
Ti 22.11.  varattu
To 24.11.  varattu

To 8.12.  varattu

Varaustiedustelut:
Lena Nikkilä, vastaava lastenohjaaja
lena.nikkila@evl.fi
p. 044 0593 417

Kirkkohallitus on laatinut Kumppanuuden korit -mallin, joka ohjaa seurakunnan ja kunnan varhaiskasvatuksen yhteistyötä myös Heinolassa.

Kumppanuuden korit

I Kori: Yleissivistävä, kaikille lapsille sopiva, ei sisällä uskonnon harjoittamista.

Heinola: Kirkkomuskarit, kotikirkkoretket, päiväkotivierailut

II-Kori: Perinteiset juhlat, tutustutaan suomalaiseen juhlaperinteeseen, ei uskonnon harjoittamista.

Heinola: Päiväkodin omat juhlat, joissa seurakunna työntekijä voi olla mukana, päiväkodeille lähetettävä adventti materiaali.

III-Kori: Uskonnolliset tilaisuudet, lapset osallistuvat vanhempien suostumuksella

Heinola: Pääsiäishartaudet, joulukirkot, pyhäinpäivän hartaudet, metsäkirkot, luontohartaudet.

IV-Kori: Kasvun ja hyvinvoinnin tuki

Heinola: Henkilökunnalle tarjottavat koulutukset; suru- ja kriisiapu, materiaalilainaamo, vanhempainillat.

Vastaava lastenohjaaja
Käyntiosoite Lampikatu 16 II krs. / postiosoite Virtakatu 4