Yhteistyö varhaiskasvatuksessa

Seurakunnan ja kunnan hyvällä yhteistyöllä on pitkät perinteet Heinolassa.  Yhteistyö perustuu yhteiselle kasvatustehtävälle, jossa tuetaan lasten kokonaisvaltaista kasvua ja hyvää elämää.  Kokoonnumme yhdessä kaksi kertaa vuodessa suunnittelemaan yhteistyötä.

Varhaiskasvatuksen työntekijät voivat ottaa seurakuntaan milloin vain, ja esittää omia toiveita.

Lena Nikkilä, vastaava lastenohjaaja p. 0440 593 417 lena.nikkila@evl.fi

Pia Särkelä, pappi p. 050 595 8866 pia.sarkela@evl.fi

Kirkkohallitus on laatinut Kumppanuuden korit -mallin, joka ohjaa seurakunnan ja kunnan varhaiskasvatuksen yhteistyötä myös Heinolassa.

Kumppanuuden korit

I Kori: Yleissivistävä, kaikille lapsille sopiva, ei sisällä uskonnon harjoittamista.

Heinola: Kirkkomuskarit, kotikirkkoretket, päiväkotivierailut

II-Kori: Perinteiset juhlat, tutustutaan suomalaiseen juhlaperinteeseen, ei uskonnon harjoittamista.

Heinola: Päiväkodin omat juhlat, joissa seurakunna työntekijä voi olla mukana, päiväkodeille lähetettävä adventti materiaali.

III-Kori: Uskonnolliset tilaisuudet, lapset osallistuvat vanhempien suostumuksella

Heinola: Pääsiäishartaudet, joulukirkot, pyhäinpäivän hartaudet, metsäkirkot, luontohartaudet.

IV-Kori: Kasvun ja hyvinvoinnin tuki

Heinola: Henkilökunnalle tarjottavat koulutukset; suru- ja kriisiapu, materiaalilainaamo, vanhempainillat.