Arjen ongelmissa

Diakoniapäivystys ma-to klo 9-12 puh. 044 059 3427.

Diakonia on kristilliseen elämänkatsomukseen kuuluvaa vastuun kantamista lähimmäisestä. Diakoniatyöntekijään voit ottaa yhteyttä silloin, kun tarvitset apua elämäntilanteessasi. He ovat vaitiolovelvollisia kirkollisen koulutuksen saaneita sosiaalialan tai terveydenhuollon ammattilaisia.

Diakoniatyöntekijälle voit puhua, jos esimerkiksi
- toivot henkistä tai hengellistä tukea
- koet yksinäisyyttä
- pelaaminen tai päihteet haittaavat elämääsi
- tarvitset kertaluonteista taloudellista apua
- toivot kotikäyntiä
- haluat pysähtyä ja pohtia elämääsi

Voit olla yhteydessä diakoniatyöntekijöihin;

Sari Juutilainen, 050 595 1406, sari.laakkonen (at) evl.fi. Diakoniatyöntekijä

Ritva Mertanen 050 364 4486, ritva.mertanen (at) evl.fi. Diakoniatyöntekijä

Ritva Saarela, 0440 593 413, ritva.saarela(at)evl.fi. Diakoniatyöntekijä

Tarja Soppi, 050 595 1409, tarja.soppi (at) evl.fi. Johtava diakoniatyöntekijä

Heli Heikkilä, 044 059 3400, heli.heikkila(at) evl.fi. Perhediakoni

Tavoitat meidät myös sähköpostilla heinola.diakonia (at) evl.fi

Taloudellinen apu

Elämässä voi sattua paljon ennalta arvaamattomia asioita, jotka voivat vaikuttaa esimerkiksi talouteen. Selvitä ensin oikeutesi Kelan ja kaupungin sosiaalipalveluiden tukiin. Seurakunnan antama taloudellinen apu on harkinnanvaraista ja kertaluonteista.  Avustuksia voidaan myöntää laskuihin ja ruokaan.

Edullisia aterioita

Lämminruokailu joka torstai klo 12 kirkonkylän seurakuntatalossa, Kirkkotie 2. Vapaaehtoinen maksu 2 €. Maksuton kuljetus järjestetty; lähtö klo 11.30 Kirkkokatu 8, paluulähtö klo 13.15.

Perhediakoni

Diakoniatyöntekijälle voit jutella elämääsi koskettavista asioista
Kuva: Sanna Krook/Kirkon kuvapankki

Toisinaan arki ei sujukaan kuin tanssi. Onneksi apua on tarjolla. Hiertääkö työpaikallasi? Tai oletko ilman työtä? Huolestuttaako rahatilanteesi? Aiheuttaako asuminen murheita? Tutustu avun muotoihin. Lisää tietoa löydät oman seurakuntasi sivuilta.   Arjen ongelmat

Talousongelmissa kannattaa ensin ottaa yhteyttä sosiaalitoimistoon. Voit ottaa yhteyttä myös kunnan velkaneuvojaan. Neuvonta on maksutonta.

Talousapua ja -neuvontaa

Perheasiain neuvottelukeskuksessa selvitetään parisuhteeseen, perheeseen ja ihmisen henkilökohtaiseen elämään liittyviä kysymyksiä.

Kirkon perheneuvonta auttaa maksutta