Arjen ongelmissa

Diakoniapäivystys ma-to klo 9-12 puh. 044 059 3427

Diakoniatyöntekijään voit ottaa yhteyttä silloin, kun tarvitset apua elämäntilanteessasi. He ovat vaitiolovelvollisia kirkollisen koulutuksen saaneita sosiaalialan tai terveydenhuollon ammattilaisia.

Voit ottaa yhteyttä, jos esimerkiksi
- toivot henkistä tai hengellistä tukea
- koet yksinäisyyttä
- pelaaminen tai päihteet haittaavat elämääsi
- tarvitset kertaluonteista taloudellista apua
- toivot kotikäyntiä
- haluat pysähtyä ja pohtia elämääsi

Diakoniatyöntekijät

Heli Heikkilä, 044 059 3400, heli.heikkila(at)evl.fi
Hanna Hämäläinen, 044 059 3418, hanna.m.hamalaine(at)evl.fi
Satu Kauhajärvi, 044 059 3413, satu.kauhajarvi(at)evl.fi
Ritva Mertanen, 050 364 4486, ritva.mertanen(at)evl.fi
Tarja Soppi, 050 595 1409, tarja.soppi(at)evl.fi

Taloudellinen apu

Elämässä voi sattua paljon ennalta arvaamattomia asioita, jotka voivat vaikuttaa esimerkiksi talouteen. Selvitä ensin oikeutesi Kelan ja kaupungin sosiaalipalveluiden tukiin. Seurakunnan antama taloudellinen apu on harkinnanvaraista ja kertaluonteista.  Avustuksia voidaan myöntää laskuihin ja ruokaan.

Edullisia aterioita

Lämminruokailu

Torstaisin klo 12 Lampisalissa (Lampikatu 16).
Syyskausi alkaa 12.9.2024
Vapaaehtoinen ateriamaksu 3€/hlö

Yhteinen lounaspöytä

Keskiviikkoisin klo 11 Kirkonkylän seurakuntatalossa (Kirkkotie 2). (HUOM! Yhteistä lounaspöytää ei ole 25.9., 2.10. ja 23.10.)
Syyskausi alkaa 14.8.2024
Ateriamaksu 3€/hlö

Vastikkeeton ruoanjako

Elintarvikejakelu keskiviikkoisin klo 9-10.30 Heinolan kirkossa, Siltakatu 18
Helluntaiseurakunta: Elintarvikekassien jako perjantaisin klo 12 niin kauan kuin kasseja riittää, Siltakatu 42 (Huom. joka kuun toinen pe kahvitarjoilu alkaa jo klo 11)
Vapaaseurakunta: Elintarvikekassien jako joka kuukauden toinen tiistai klo 12. Ilmarinkatu 23

Käsien muodostama risti ja teksti kirkon diakonia, oikeus ihmisarvoiseen elämään.

Rahahuolet voivat yllättää kenet tahansa! Diakoniatyössä sinut kohdataan, siis nähdään ja kuullaan, kiireettömästi ja kokonaisvaltaisesti. Ota rohkeasti yhteyttä. Oman seurakuntasi diakoniatyöntekijät auttavat sinua eteenpäin.

Arjen ongelmat

Talousongelmissa on hyvä ottaa aina ensin yhteyttä sosiaalitoimistoon tai talous- ja velkaneuvontaan. Seurakunnan diakoniasta saat myös apua. Seurakunnan diakoniatyöntekijä keskustelee luottamuksellisesti kanssasi raha- ja velkatilanteestasi.

Talousapua ja -neuvontaa

Perheneuvonnassa on mahdollista keskustella koulutettujen ammattilaisen kanssa parisuhteesi tai perheesi vaikeuksista tai oman elämäsi solmukohdista. Voit tulla yksin, parina tai perheenä. Palvelu on maksuton.

Kirkon perheneuvonta auttaa maksutta