Arjen ongelmissa

Koronavirusepidemian aikana diakoniapäivystys ma-to klo 9–12 numerossa 044 059 3427. Muina aikoina voit jättää soittopyynnön.
 


Diakonia on kristilliseen elämänkatsomukseen kuuluvaa vastuun kantamista lähimmäisestä. Diakoniatyöntekijään voit ottaa yhteyttä silloin, kun tarvitset apua elämäntilanteessasi. He ovat vaitiolovelvollisia kirkollisen koulutuksen saaneita sosiaalialan tai terveydenhuollon ammattilaisia. Voit sopia keskusteluhetken heidän kanssaan kotiisi tai diakonian vastaanotolle.

 

Diakoniatyöntekijälle voit puhua, jos esimerkiksi
- toivot henkistä tai hengellistä tukea
- koet yksinäisyyttä
- sinulla on mielenterveysongelmia
- olet riippuvainen (esimerkiksi päihteistä, pelaamisesta, ym.)
- tarvitset kertaluonteista taloudellista apua
- toivot kotikäyntiä
- haluat pysähtyä ja pohtia elämäsi suuntaa
 

Tulethan mukaan myös seurakunnan toimintaan, johon kuuluu mm. vertaisryhmiä.

 

 

Diakoniavastaanotto

Diakoniatyöntekijälle voi soittaa ma-to klo 9–12 numeroon 044 059 3427. Soittoajan ulkopuolella voit jättää soittopyynnön. Pandemian aikana pohdimme yhdessä tilannettasi. Tapaaminen voidaan sopia diakoniatyön toimistolle (Virtakatu 4) tai kotiisi.

Tavoitat meidät myös sähköpostilla heinola.diakonia (at) evl.fi tai jättämällä yhteydenottopyynnön Mitä sinulle kuuluu? -lomakkeella. Perinteisen postin avulla voit myös kertoa kuulumisesi diakoniatyöntekijälle ja pyytää yhteydenottoa.

 

Voit olla yhteydessä Heinolan seurakunnan diakoniatyöntekijään, vaikka asiasi ei olisikaan kyseisen työntekijän vastuualuetta. Saat aina apua!

  • Tarja Soppi, 050 595 1409, tarja.soppi (at) evl.fi. Johtava diakoniatyöntekijä
  • Sari Laakkonen, 050 595 1406, sari.laakkonen (at) evl.fi. Diakoniatyöntekijä
  • Ritva Mertanen, 050 364 4486, ritva.mertanen (at) evl.fi. Diakoniatyöntekijä
  • Ritva Saarela, 0440 593 413, ritva.saarela(at)evl.fi. Diakoniatyöntekijä
  • Tuomas Martio 0440 593 419, tuomas.martio (at) evl.fi. Diakoniatyöntekjä

 

Taloudellinen apu

Elämässä voi sattua paljon ennalta arvaamattomia asioita, jotka voivat vaikuttaa esimerkiksi talouteen. Seurakunnan antama taloudellinen apu on harkinnan varaista ja kertaluonteista. Ruoka-apua voi saada vähävarainen heinolalainen kerran kuukaudessa tuomalla luotettavan selvityksen taloudellisesta tilanteesta diakoniatoimiston vastaanotolle (esim. toimeentulotukipäätös).

Muut avustukset diakoniatyöntekijät käsittelevät viikoittain kokouksessaan. Suuremmat avustukset päättää kirkkoneuvosto. Avustusta ei koskaan myönnetä rahana, vaan esimerkiksi laskujen maksuna.

 

Edullisia aterioita

Lämminruokailu vähävaraisille parillisina viikkoina torstaisin klo 12 kirkonkylän seurakuntatalossa, Kirkkotie 2. Vapaaehtoinen maksu 2 €. Maksuton kuljetus järjestetty; lähtö klo 11.30 Virtakatu 4, paluulähtö klo 13.15.

 

Tukea parisuhteeseen ja perhe-elämään perheneuvonnasta

Lahden seurakuntayhtymän perheasian neuvottelukeskus auttaa ja tukee perheitä selvitymään ongelmista ja kriiseistä. Myös Heinolan seurakunnan papit ja diakoniatyöntekijät voivat auttaa.

Perheasian neuvottelukeskuksen palvelut ovat luottamuksellisia ja asiakkaalle maksuttomia, myös kirkkoon kuulumattomille. Neuvottelukeskuksen toiminta-alue kattaa myös Heinolan. Lisätietoa ja neuvottelukeskuksen yhteystiedot näet parisuhdeapua.fi-sivultaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

 

Diakoniatyöntekijälle voit jutella elämääsi koskettavista asioista
Kuva: Sanna Krook/Kirkon kuvapankki

Toisinaan arki ei sujukaan kuin tanssi. Onneksi apua on tarjolla. Hiertääkö työpaikallasi? Tai oletko ilman työtä? Huolestuttaako rahatilanteesi? Aiheuttaako asuminen murheita? Tutustu avun muotoihin. Lisää tietoa löydät oman seurakuntasi sivuilta.   Arjen ongelmat

Talousongelmissa kannattaa ensin ottaa yhteyttä sosiaalitoimistoon. Voit ottaa yhteyttä myös kunnan velkaneuvojaan. Neuvonta on maksutonta.

Talousapua ja -neuvontaa

Perheasiain neuvottelukeskuksessa selvitetään parisuhteeseen, perheeseen ja ihmisen henkilökohtaiseen elämään liittyviä kysymyksiä.

Kirkon perheneuvonta auttaa maksutta