Virkatodistus ja sukuselvitys

Heinolan seurakunta kuuluu 1.1.2020 alkaen Päijät-Hämeen aluekeskusrekisteriin, johon kuuluvat Heinolan seurakunnan lisäksi Artjärvi, Asikkala, Hollola, Hämeenkoski, Kuhmoinen, Kärkölä, Lahti, Nastola, Orimattila, Padasjoki ja Tainionvirta.

Heinolan seurakunnan kirkkoherranvirastosta voi kuitenkin edelleen tilata

• virkatodistuksen (ns. elää-todistus), jos henkilö on tällä hetkellä Heinolan seurakunnan tai Päijät-Hämeen aluekeskusrekisteriin kuuluvan seurakunnan jäsen
  • sukuselvityksen vainajasta ajalta, jolloin hän oli Heinolan seurakunnan jäsen
  • sukututkimuksen henkilöstä ajalta, jolloin hän oli Heinolan seurakunnan jäsen

Virkatodistuksen ja sukuselvityksen voi tilata joko sähköpostitse (heinolan.seurakunta (at) evl.fi), soittamalla p. 03-859 2510, täyttämällä virkatodistuslomakkeen (jolla tilataan myös sukuselvitykset) tai kirjeitse os. Heinolan seurakunta, kirkkoherranvirasto, Lampikatu 16, 2. krs, 18100 Heinola.

Todistusta tai selvitystä tilattaessa pyydämme ilmoittamaan:

-etunimet, sukunimet
-syntymäajan
-syntymäpaikan (jos tiedossa)
-onko henkilö elossa vai kuollut
-kuolinpäivä mikäli henkilö on kuollut
-nykyinen/viimeisin kotikunta (jos tiedossa)
-sukuselvitystä tilattaessa tulomuutto- ja / tai lähtömuuttoaika Heinolasta
-sukuselvitystä tilattaessa, kumpaan seurakuntaan vainaja kuului: Heinolan kaupunki-vai maaseurakunta (virkatodistuslomakkeella tieto tulee täyttää kohtaan "Muita lisätietoja")

• Tarvitsetko henkilöstä seuraavia tietoja: siviilisääty, nykyinen puoliso, entiset puolisot, sisarukset, lapset, lapsenlapset, vanhemmat, isovanhemmat, kirkolliset toimitukset
  • Virkatodistuksen/sukuselvityksen käyttötarkoitus: perunkirjoitus, pankki, vakuutusyhtiö, lainhuuto, mikä muu
  • Todistuksen tilaajaa koskevat tiedot: Tilaajan nimi, puhelinnumero, tilaajayrityksen/-yhteisön nimi, osoite, todistuksen toimitusosoite ja laskutusosoite (jos eri kuin toimitusosoite)

Virkatodistuslomakkeeseen (jolla tilataan myös sukuselvitykset) pääset tästä.

Hinnasto

Seurakuntien kirkkoherranvirastojen ja keskusrekisterien yhteinen palveluhinnasto perustuu Kirkkohallituksen päättämiin maksuperusteisiin kirkonkirjojen tietojen luovuttamisesta perittävistä maksuista alkaen 1.1.2020 (Kirkkolaki 16 luku 11 § 2 momentti).

VIRKATODISTUS (elää -todistus) Kirjurista

• sisältää jäsenen yksittäisiä tietoja hinta  9,00 euroa

MONIKIELINEN VIRKATODISTUS

• sisältää jäsenen yksittäisiä tietoja  9,00 euroa

VIRKATODISTUS (sukuselvitys)

• tiedot jäsentietojärjestelmästä ja/tai ainoastaan perhelehdiltä  9,00 euroa

• tiedot jäsentietojärjestelmästä, perhelehdiltä ja kirkonkirjoista

koskien päähenkilön yksittäistä avioliitto-, muutto- tai

kuolintietoa tai kirkollista toimitusta  9,00 euroa

• kuten edellisessä, mutta sisältäen esim. useampia avioliitto-, muutto- tai kuolintietoja
    tai kirkollisia toimituksia   30,00 euroa

SUKUTUTKIMUS

• tehdyn työmäärän mukaisesti enintään 30 minuuttia  45,00 euroa

• mikäli työtä aiheutuu enemmän, jokaiselta alkavalta 30 minuutin jaksolta veloitetaan  20,00 euroa

Virkatodistus (ns. elää-todistus) on todistus elossa olevasta ev.lut. kirkon jäsenestä (käytetään myös nimitystä elää-todistus).  Se tilataan siitä ev.lut. seurakunnasta, jonka jäsen kyseinen henkilö on, jollei hänestä ole elää-merkintää muissa ev.lut. seurakuntien antamissa todistuksissa. Poikkeus: Aluekeskusrekisteriin kuuluva seurakunta voi antaa elää-todistuksia kaikkien aluekeskusrekisteriin kuuluvien seurakuntien jäsenistä.
Ulkomaan viranomaisia varten voi saada virkatodistuksen monikieliselle lomakkeelle (suomi, ruotsi, englanti, saksa ja ranska).

Sukuselvitys vainajasta, joka kuollessaan oli kirjoilla Heinolan seurakunnassa kattaa vainajan perhesuhdetiedot kuolemaa edeltävältä ajalta takautuvasti 1.10.1999 asti (vainajasta ei tällöin tarvitse tilata erillisiä todistuksia mahdollisista muista Suomen ev.lut. kirkon seurakunnista, joissa hän on ollut jäsen 1.10.1999 jälkeen).  Vainajan sukuselvitykset 1.10.1999 edeltävältä ajalta tulee tilata niistä ev.lut. seurakunnista tai muista rekistereistä, joissa hän on tuolloin ollut kirjoilla.

Jos henkilö ei ole kuulunut mihinkään seurakuntaan, on sukuselvitys tilattava maistraatista.

Sukututkimuksia varten kirkkoherranvirastoon on arkistoituna Heinolan kaupunki- sekä -maaseurakunnan kirkonkirjat vuodesta 1900 lähtien; sitä vanhemmat kirkonkirjat ovat arkistoituna Mikkelin maakunta-arkistossa. Kirkkoherranvirastossa on  kirkonkirjoja mikrokorteille kuvattuna vuodesta 1860 lähtien.

Sukututkimuslomakkeen voi tulostaa tästä ja toimittaa kirkkoherranvirastoon.