Virkatodistus ja sukuselvitys

Heinolan seurakunta kuuluu 1.1.2020 alkaen Päijät-Hämeen aluekeskusrekisteriin, johon kuuluvat Heinolan seurakunnan lisäksi Artjärvi, Asikkala, Hollola, Hämeenkoski, Iitti, Kuhmoinen, Kärkölä, Lahti, Orimattila, Padasjoki ja Tainionvirta (Sysmä ja Hartola).

Heinolan seurakunnan kirkkoherranvirastosta voi kuitenkin edelleen tilata p. 03-859 2510 tai alempana olevalla sähköisellä lomakkeella

 • virkatodistuksen (ns. elää-todistus), jos henkilö on tällä hetkellä Heinolan seurakunnan tai Päijät-Hämeen aluekeskusrekisteriin kuuluvan seurakunnan jäsen. 3.3.2021 alkaen virkatodistuksen sähköinen tilauslomake tarkoitettu vain organisaatiokäyttäjille. Yksityishenkilöt tilaavat elää-todistuksen Tilaa virkatodistus-palvelusta, johon on alempana linkki.
 • sukuselvityksen vainajasta ajalta, jolloin hän oli Päijät-Hämeen aluekeskusrekisteriin kuuluvan seurakunnan jäsen
 • sukututkimuksen henkilöstä ajalta, jolloin hän oli Heinolan seurakunnan jäsen

Virkatodistuksen ja sukuselvityksen voi tilata joko sähköpostitse (heinolan.seurakunta (at) evl.fi), soittamalla p. 03-859 2510, täyttämällä virkatodistuslomakkeen (jolla tilataan myös sukuselvitykset) tai kirjeitse os. Heinolan seurakunta, kirkkoherranvirasto, Virtakatu 4, 18100 Heinola. 

Todistusta tai selvitystä tilattaessa pyydämme ilmoittamaan:

-etunimet, sukunimet
-syntymäajan
-syntymäpaikan (jos tiedossa)
-onko henkilö elossa vai kuollut
-kuolinpäivä mikäli henkilö on kuollut
-nykyinen/viimeisin kotikunta (jos tiedossa)
-sukuselvitystä tilattaessa tulomuutto- ja / tai lähtömuuttoaika Heinolasta
-sukuselvitystä tilattaessa, kumpaan seurakuntaan vainaja kuului: Heinolan kaupunki-vai maaseurakunta (virkatodistuslomakkeella tieto tulee täyttää kohtaan "Muita lisätietoja")

 • Tarvitsetko henkilöstä seuraavia tietoja: siviilisääty, nykyinen puoliso, entiset puolisot, sisarukset, lapset, lapsenlapset, vanhemmat, isovanhemmat, kirkolliset toimitukset
 • Virkatodistuksen/sukuselvityksen käyttötarkoitus: perunkirjoitus, pankki, vakuutusyhtiö, lainhuuto, mikä muu
 • Todistuksen tilaajaa koskevat tiedot: Tilaajan nimi, puhelinnumero, tilaajayrityksen/-yhteisön nimi, osoite, todistuksen toimitusosoite ja laskutusosoite (jos eri kuin toimitusosoite)

 

Virkatodistuslomakkeeseen (jolla tilataan myös sukuselvitykset) pääset tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Tilauslomake tarkoitettu vain organisaatiokäyttäjille (ei yksityishenkilöille) 3.3.2021 alkaen.

Yksityishenkilöt voivat tilata virkatodistuksen 3.3.2021 alkaen Tilaa virkatodistus -asiointipalvelusta tästä linkistä

Hinnasto

Seurakuntien kirkkoherranvirastojen ja keskusrekisterien yhteinen palveluhinnasto perustuu Kirkkohallituksen päättämiin maksuperusteisiin kirkonkirjojen tietojen luovuttamisesta perittävistä maksuista alkaen 1.1.2020 (Kirkkolaki 16 luku 11 § 2 momentti).

      VIRKATODISTUS (elää -todistus) Kirjurista                                  

 • sisältää jäsenen yksittäisiä tietoja hinta  9,00 euroa

   

  MONIKIELINEN VIRKATODISTUS

 • sisältää jäsenen yksittäisiä tietoja  9,00 euroa

                  

  VIRKATODISTUS (sukuselvitys)                                                                                              

 • tiedot jäsentietojärjestelmästä ja/tai ainoastaan perhelehdiltä  9,00 euroa

 • tiedot jäsentietojärjestelmästä, perhelehdiltä ja kirkonkirjoista

  koskien päähenkilön yksittäistä avioliitto-, muutto- tai

  kuolintietoa tai kirkollista toimitusta  9,00 euroa

 • kuten edellisessä, mutta sisältäen esim. useampia avioliitto-, muutto- tai kuolintietoja
  tai kirkollisia toimituksia   30,00 euroa            

                             
  SUKUTUTKIMUS

 • tehdyn työmäärän mukaisesti enintään 30 minuuttia  45,00 euroa

 • mikäli työtä aiheutuu enemmän, jokaiselta alkavalta 30 minuutin jaksolta veloitetaan  20,00 euroa

  MUUT MAKSUT
  - sukuselvitysten valokopio/sivu 9,00
  - toimitusmaksu, riippumatta toimitustavasta 5,50
  - postiennakkomaksu    kulut
  - ulkomaille lähetys, posti- ja pankkipalvelumaksut   kulut
  - lasku eri osoitteeseen 5,50
  - todistus eri osoitteeseen 5,50
  - maksukehotus 5,00

   

Virkatodistus (ns. elää-todistus) on todistus elossa olevasta ev.lut. kirkon jäsenestä (käytetään myös nimitystä elää-todistus).  Se tilataan siitä ev.lut. seurakunnasta, jonka jäsen kyseinen henkilö on, jollei hänestä ole elää-merkintää muissa ev.lut. seurakuntien antamissa todistuksissa. Poikkeus: Aluekeskusrekisteriin kuuluva seurakunta voi antaa elää-todistuksia kaikkien aluekeskusrekisteriin kuuluvien seurakuntien jäsenistä.
Ulkomaan viranomaisia varten voi saada virkatodistuksen monikieliselle lomakkeelle (suomi, ruotsi, englanti, saksa ja ranska).

Sukuselvitys vainajasta, joka kuollessaan oli kirjoilla Päijät-Hämeen aluekeskusrekisteriin kuuluvassa seurakunnassa, kattaa vainajan perhesuhdetiedot kuolemaa edeltävältä ajalta takautuvasti 1.10.1999 asti (vainajasta ei tällöin tarvitse tilata erillisiä todistuksia mahdollisista muista Suomen ev.lut. kirkon seurakunnista, joissa hän on ollut jäsen 1.10.1999 jälkeen).  Tilaa tällöin sukuselvitys tai nk. kuolinvirkatodistus vainajan viimeisimmästä seurakunnasta. Vainajan sukuselvitykset 1.10.1999 edeltävältä ajalta tulee tilata niistä ev.lut. seurakunnista tai muista rekistereistä, joissa hän on tuolloin ollut kirjoilla.

Jos henkilö ei ole kuulunut mihinkään seurakuntaan, on sukuselvitys tilattava maistraatista.

Sukututkimuksia varten kirkkoherranvirastoon on arkistoituna Heinolan kaupunki- sekä -maaseurakunnan kirkonkirjat vuodesta 1900 lähtien; sitä vanhemmat kirkonkirjat ovat arkistoituna Mikkelin maakunta-arkistossa. Kirkkoherranvirastossa on  kirkonkirjoja mikrokorteille kuvattuna vuodesta 1860 lähtien. 

SukututkimuslomakkeenLinkki avautuu uudessa välilehdessä voi tulostaa tästä ja toimittaa kirkkoherranvirastoon.