Yhteisvastuu

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Keräyksen tuotto jakautuu:

60 % Kirkon Ulkomaanavun välityksellä katastrofiapuun
20 % Kirkon diakoniarahaston kautta myönnettävään taloudelliseen apuun hädässäoleville Suomessa
20 % paikallisseurakuntien tekemään avustustyöhön

Yhteisvastuu 2019

Vuoden 2018 tuotto

Heinolan yv-tuotto oli 18018,78€, eli 1,28€ per asukas.

Vuoden 2019 keräys

Suomessa vuoden 2019 yhteisvastuuvaroin tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelua esimerkiksi avustamalla maksullisten opiskeluvälineiden hankinnassa Kirkon diakoniarahaston kautta. Lisäksi diakoniarahaston avustuksilla tuetaan taloudellisesti eri syistä vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä. Keräysvaroja käytetään myös monipuoliseen avustustyöhön paikallisseurakuntien kautta.

Ulkomailla yhteisvastuuvaroin autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä, tänä vuonna erityisesti nuoria. Keräysvaroin tuetaan koulunsa keskeyttämään joutuneiden oppilaiden paluuta takaisin kouluun, jaetaan koulu- ja hygieniatarvikkeita sekä autetaan koulumaksuissa. Syrjäseuduille koulutetaan lisää päteviä opettajia ja rakennetaan turvallisia kouluja. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Lahjoitukset

Lahjoituksen voi tehdä ympäri vuoden keräystileille ja lahjoituspuhelimeen sekä Yhteisvastuun Lahjoita-sivulla. Käyttämällä viitenumeroa rahat kohdistuvat seurakuntien tulokseen. Heinolan seurakunnan viitenumero on 304081.

Lahjoittaa voi myös suoraan pankkiin.

Haluatko auttaa keräyksessä toimimalla vapaaehtoistehtävässä?

Mikäli tahdot auttaa Yhteisvastuukeräyksessä, ilmoittaudu vapaaehtoistyöntekijän ilmoittautumislomakkeella. Yhteisvastuun vapaaehtoistyöntekijänä voit palvella lista- tai lipaskerääjänä, esitteiden jakajana, leipojana, talvitapahtumassa ja muissa tärkeissä tehtävissä. Voit ilmoittautua yhteisvastuukerääjäksi myös osoitteessa vapaaehtoistyo.fi/heinola

Lisätietoa

• Yhteisvastuukeräyksestä ja vapaaehtoistehtävistä voi kysyä diakoniatyöntekijä Ritva Saarela p. 044 0593413 tai ritva.saarela (at) evl.fi. Yhteisvastuukeräyksen Heinolan keräyspäällikkönä toimii Hanna Hämäläinen 044 359 7216