Musiikki

HEINOLAN SEURAKUNNAN KUORO- JA KONSERTTITOIMINTA OVAT KORONAVIRUSTILANTEEN VUOKSI TOISTAISEKSI TAUOLLA.

Seurakunnan musiikkitarjonta on monipuolista. Se on keskeinen osa jumalanpalveluksia, kirkollisia toimituksia ja muuta toimintaa. Musiikki puhuttelee, lohduttaa, tuottaa iloa ja vahvistaa yhteyttä. Yhdessä laulaminen tarjoaa seurakuntalaisille mahdollisuuden aktiiviseen osallistumiseen. Jos haluat antoisan harrastuksen, tule mukaan seurakunnan musiikkityöhön jakamaan lahjasi ja nauttimaan seurakuntayhteydestä.

Kuorot

Kuorossa laulaminen on erinomainen mahdollisuus osallistua seurakunnan toimintaan ja samalla kokea yhdessä tekemisen ja laulamisen iloa. Yhteiseen päämäärään pyrkiminen, uuden oppiminen ja yhteisen soinnin löytäminen on suunnattoman palkitsevaa. Kuorolaulu hoitaa, virkistää ja rentouttaa; se tuottaa iloa sekä laulajalle että kuulijalle!

Kuorot harjoittelevat syys- ja kevätkaudella pääsääntöisesti kerran viikossa ja esiintymisiä kertyy vuoden mittaan runsaasti. Kuorot vierailevat lähiseudun paikkakunnilla ja järjestävät kuoromatkoja kauemmaskin. Kuoroilla on tärkeä palvelutehtävä seurakunnassa.

Kirkkokuoro

Kuoroharjoitukset alkavat lämmittelyllä, jossa saa opastusta terveeseen äänenkäyttöön ja laulamiseen. Kirkkokuoron laulut ovat moniäänisiä, joten sävelkorva ja käsitys äänissä laulamisesta ovat tarpeellisia. Säännöllisellä harjoittelulla kaikki oppivat laulut esiintymisiin mennessä. Kirkkokuoro laulaa hengellistä musiikkia monilta aikakausilta; psalmeja, virsisovituksia ja lauluja eri musiikkityyleistä ja -perinteistä.

Kirkkokuoroon otetaan mielellään kaikenikäisiä uusia laulajia, erityisesti miesääniä kaivataan lisää. Jos olet kiinnostunut kuorossa laulamisesta, ota rohkeasti yhteyttä ja kysele lisätietoja!
Kevätkauden 2020 harjoitukset 15.1. alkaen keskiviikkoisin klo 18-20 Vanhassa pappilassa

Vuoden aikana valmistellaan lauluja paitsi erinäisiin jumalanpalveluksiin, myös kahteen juhlaan: Helatorstaina 21.5. Kärkölässä pidetään Päijät-Hämeen kirkkomusiikkipiirin yhteiset laulujuhlat, sekä ensimmäisenä adventtina 29.11. Heinolan Kirkkokuoro viettää 90-vuotisjuhlaa!                
Kuoron johtaja: Ursula Hynninen                

Lukkarin Laulajat

on noin 15 laulajan sekakuoro, jonka ohjelmisto painottuu gospelmusiikkin.

Harjoitukset: to klo 18 Heinolan kirkossa. 
Kuoron johtaja: Jukka Tabell

Cantare

Lähinnä kolmiäänisesti laulava yhtye. Cantare on laajentanut musisointiaan myös kuorokelloihin (Choir chimes).

Harjoitukset torstaisin Heinolan kirkossa klo 19-20.      Cantaren johtaja: Ursula Hynninen

Ylistyskuoro Sirpaleet

Harjoitukset: pe klo 18 Heinolan kirkossa.
Kuoron johtaja: Annamari Parikka, p. 050 359 1530

Wirtaveljet

 

 

 

Lisätietoja kuoroista ja muusta musiikkitoiminnasta  voi kysyä kanttoreilta

Kanttori
Lampikatu 16 II-kerros
18100 Heinola

Kirkkokuoron ja Cantaren kuoronjohtaja

Kanttori
Lampikatu 16 II-kerros
18100 Heinola

Lukkarin Laulajien kuoronjohtaja