Rippikoulut 2020

Syksyyn siirtyneet leirit

RK1: 19. - 23.10. Perheniemen evankelinen opisto. Konfirmaatio Heinolan pitäjänkirkko 25.10. klo. 13

RK2: 19. - 23.10. Vierumäen urheiluopisto. Konfirmaatio Heinolan pitäjänkirkko 24.10. klo. 13

Rippileireillä huomioidaan voimassaolevat turvallisuusohjeet. Mikäli nuorta ei tässä tautitilanteessa haluta lähettää leirille, järjestämme korvaavan päivä/etärippikoulun Heinolassa. Mikäli rippikoululainen haluaa tähän ryhmään osallistua, pyydämme ilmoittamaan oman rippikouluryhmän ohjaajalle. Konfirmaatiopäivä pysyy samana.

Rippikoulut 2021

Yleistä:

Rippikoulussa pohditaan elämän, uskon ja Raamatun keskeisiä asioita. Rippikoulu on ainutlaatuinen vaihe ihmisen elämässä ja antaa eväitä kristittynä kasvamiseen, joka jatkuu läpi elämän.

Seurakunta kutsuu rippikouluun niitä nuoria, jotka täyttävät vuonna 2021 15 vuotta. Ilmoittautuminen aukeaa 28.9. ja päättyy 12.10.

Mikäli nuori käy rippikoulun muussa seurakunnassa tai jonkin kristillisten järjestöjen kautta, niin pyydämme ystävällisesti ilmoittamaan siitä Heinolan seurakuntaan. Nuori voi käydä osallistumisjaksoaan omassa seurakunnassa ja tarvittaessa annamme lisätietoja. Rippikoulu on mahdollista käydä myös vuotta myöhemmin, ota yhteys Janna Renkoon. Mikäli haluat aloittaa aikuisrippikoulun, lue lisää aikuisrippikoulusivulta.

RIPPIKOULURYHMÄT

Iltarippikoulu

Alkaa 14.1. Kokoontumiset kerran viikossa Torstaisin klo 16-18.

Konfirmaatio Heinolan kirkossa la. 17.4 klo 10.00

Päivärippikoulu

Kaupunkijakso 13.5.2021

Opiskelujakso 7.-12.6.2021

Konfirmaatio Heinolan kirkossa su 13.6. klo 10.00

Rippikoulu 1

Kaupunkijakso 13.5.2021

Leiri Mäntyharjun Lankaniemessä 6.-12.6.2021

Konfirmaatio Heinolan pitäjänkirkossa su. 13.6. klo 13.00

Rippikoulu 2

Kaupunkijakso 22.-23.6.2021

Leiri Mäntyharjun Lankaniemessä 28.6.-4.7.2021

Konfirmaatio Heinolan pitäjänkirkossa la.10.7. klo 13.00

Rippikoulu 3

Kaupunkijakso 30.6.-1.7.2021

Leiri Mäntyharjun Lankaniemessä 4.7.-10.7.2021

Konfirmaatio Heinolan pitäjänkirkossa 11.7. klo 13.00

Rippikoulu 4

Kaupunkijakso 28.7.-29.7.2021

Leiri Mäntyharjun Lankaniemessä 1.8.-7.8.2021

Konfirmaatio Heinolan pitäjänkirkossa su. 8.8. klo 13.00.

Rippikoulut 2021

Heinolan seurakunta järjestää vuonna 2021 yhteensä kuusi rippikoulua. Rippikoululeirit järjestetään Mäntyharjulla Lankaniemen leirikeskuksessa. Iltarippikoulu järjestetään kevään aikana. Päivärippikoulu on kesän alussa kirkonkylän seurakuntatalolla. Jos käyt rippikoulun toisessa seurakunnassa tai jonkin kristillisen järjestön pitämässä rippikoulussa, ilmoita siitä meille. Erityisryhmien rippikouluista lisätietoa saat seurakunnasta.

Rippikoulussa vietetään aikaa yhdessä
Talvirippikoulu, 2016

Seurakunnan toimintaan osallistuminen

Rippikouluihin liittyy seitsemän osallistumiskäyntiä seurakunnan toimintaan, joista saat tietoa leirikirjeessäsi sekä seurakunnan verkkosivuilla. Käynnit ovat osa rippikoulua.

Rippikoulumaksut

Iltarippikoulu 30 €. Päivärippikoulu 80€. Mäntyharjun leirikeskuksessa pidettävät leirit 120€.

Leiristä voi anoa maksuvapautusta taloudellisista syistä. Maksuvapautus haetaan erillisellä hakemuksella, jonka saa seurakunnan taloustoimistosta. Maksuvapautusanomukset tulee jättää toukokuun 2020 loppuun mennessä taloustoimistoon.

Rippikoulumaksu sisältää matkat, majoituksen, ruokailun ja opetusmateriaalin. Lasku tulee postissa ja se maksetaan ennen opiskelujaksoa tai leiriä.

Rippikoululaiset ovat tapaturmavakuutettuja.

Mukautettu tai erityisopetus

Jos rippikouluun tuleva nuori on mukautetussa tai erityisopetuksessa, pyydämme huoltajia ilmoittamaan asiasta osallistujakortissa (tulee postissa myöhemmin). Tavoitteena on järjestää jokaiselle rippikoululaiselle mahdollisimman hyvä ja turvallinen rippikoulu.

Yleistä

Iltarippikoulu kokoontuu torstaisin klo 16–18 seurakunnan tiloissa (SRK-koti, Lampikatu 16) rippikoululuokassa ja lähistön seurakunnan toimipisteissä. Iltarippikoulu sopii mainiosti nuorille, joiden on hankala järjestää aikaa pidemmälle viikon leirijaksolle tai jotka kokevat leiriolosuhteet itselleen hankalaksi.

Päivärippikoulun kaupunki- ja opiskelujakso pidetään Arkilla (Torikatu 5) ja opiskellaan monitoimisesti Heinolan lähialueilla. Lisäksi teemme retkiä lähiseudulle.

Kesän leireihin  kuuluu kahden päivän opiskelu kaupungissa seurakunnan tiloissa (SRK-koti, Lampikatu 16) ja viikon leirijakso.

Huom! Leirillä tupakointi ja nuuska, alkoholi, huumeet ja energiajuomat ovat kiellettyjä!

Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä nuorisotyönohjaajaan tai pappiin. Suosittelemme yhteydenottoa sähköpostitse.

Pappi
(03) 859 2510 (kirkkoherranvirasto)
Käyntiosoite Lampikatu 16 II kerros / postiosoite Virtakatu 4
18100 Heinola

Koulu- ja oppilaitostyö, nuorisotyö

Käyntiosoite Lampikatu 16, II- kerros / postiosoite Virtakatu 4
18100 Heinola

Rippikoulu ja rippikoulun jälkeinen nuorisotyö, kouluyhteistyö yläkouluihin ja toisen asteen oppilaitoksiin.