RIPPIKOULUT 2022

TIEDOTE 12.10.2021

Olemme lähettäneet postitse tänään 12.10.2021 kaikille Heinolassa asuville, ensi vuonna 15 vuotta täyttäville nuorille ja heidän huoltajilleen Heinolan seurakunnan ensi vuoden rippikouluinfon. Rippikouluinfo sisältää olennaista tietoa Heinolan seurakunnan järjestämistä rippikouluista ja niihin ilmoittautumisesta. Siis seurailkaapa postianne lähipäivinä! :)

Rippikouluinfo on myös julkaistu netissä tämän tiedotteen jälkeen.

Järjestämme vuonna 2022 iltarippikoulun ja 6 rippikoululeiriä, joista yksi pidetään Päiväkummun leirikeskuksessa Orivedellä ja viisi Lankaniemen leirikeskuksessa Mäntyharjulla.

Iltarippikoulun hinta on 30,00€ ja rippikoululeirien hinta 120,00€. Rippikoulumaksuihin on mahdollista hakea maksuvapautusta taloudellisista syistä. Rippikoulumaksu sisältää matkat, majoituksen, ruokailut ja opetusmateriaalit.

Ilmoittautuminen vuoden 2022 rippikouluihin alkaa ke 13.10.2021 klo 00:01 ja päättyy su 31.10.2021 klo 23:59. Ilmoittautumaan pääset tästä.

Otathan huomioon ilmoittautuessasi, että ensisijainen rippikouluryhmä, jonka valitset ilmoittautumislomakkeella on toive ja emme välttämättä pysty takaamaan pääsyä kyseiseen ryhmään. Tämän vuoksi on ensisijaisen tärkeää kertoa perustelut, miksi juuri tämä leiri sopisi parhaiten sinulle sekä toissijainen ryhmätoive näille varatuissa ilmoittautumislomakkeen kohdissa.

Ilmoittautuessasi saat oman kaverikoodisi Katrinasta ilmoittautumislomakkeen lähettämisen jälkeen, jonka voit jakaa kahdelle (2) kaverillesi, jotka toivot samalle leirille kanssasi. Otathan koodisi talteen, jos haluat sitä jakaa! Pyrimme parhaamme mukaan huomioimaan kaveritoiveet, mutta valitettavasti emme voi taata, että kaikki kaverisi pääsevät samalle leirille kanssasi.

Rippikoulujen valintatiedot julkaistaan seurakunnan verkkosivuilla viikolla 44. Mikäli et halua nimeäsi julkaistavan verkossa, lähetämme tiedon tekstiviestillä sekä sähköpostitse. Jos nuoren nimeä ei löydy netissä olevasta listasta, ettekä ole saaneet tietoa tekstiviestitse tai sähköpostitse, olettehan yhteydessä nuorisotyönohjaaja Salla Natuseen. Lähetämme myös erikseen kirjeet viikolla 46. Kirjeet sisältävät ryhmäsi tiedot ja ensimmäisen kokoontumiskerran.

Mikäli huomaat valintatietojen julkaisun jälkeen, että kyseinen rippikouluryhmä/-leiri ei sovi sinulle, olethan yhteydessä huoltajasi kanssa mahdollisimman pian nuorisotyönohjaaja Salla Natuseen, mutta viimeistään su 14.11.2021 mennessä. Vaihtotoiveen voi esittää perustelluista syistä eli liitä ne mukaan vaihtotoivepyyntöön.

Jos rippikouluinfomme ei tavoita teitä postitse tai haluat käydä perustellusta syystä rippikoulun Heinolan seurakunnassa ja saada infomme, olethan rohkeasti yhteydessä vt. nuorisotyönohjaaja Salla Natuseen, 044 059 3419, salla.natunen@evl.fi.

Lisätietoja antaa

Salla Natunen, vt. nuorisotyönohjaaja, 044 059 3419, salla.natunen@evl.fi.

Rippikoulut 2022

Heinolan seurakunta järjestää vuonna 2022 yhteensä seitsemän rippikoulua. Rippikoululeirit järjestetään Orivedellä Päiväkummun leirikeskuksessa ja Mäntyharjulla Lankaniemen leirikeskuksessa. Iltarippikoulu järjestetään kevään aikana. Jos käyt rippikoulun toisessa seurakunnassa tai jonkin kristillisen järjestön pitämässä rippikoulussa, ilmoita siitä meille. Erityisryhmien rippikouluista lisätietoa saat seurakunnasta.

Rippikoulussa vietetään aikaa yhdessä
Talvirippikoulu, 2016

Seurakunnan toimintaan osallistuminen

Rippikouluihin liittyy seitsemän osallistumiskäyntiä seurakunnan toimintaan, joista saat tietoa leirikirjeessäsi sekä seurakunnan verkkosivuilla. Käynnit ovat osa rippikoulua.

Rippikoulumaksut

Iltarippikoulu 30 €. Päivärippikoulu 80€. Mäntyharjun leirikeskuksessa pidettävät leirit 120€.

Leiristä voi anoa maksuvapautusta taloudellisista syistä. Maksuvapautus haetaan erillisellä hakemuksella, jonka saa seurakunnan taloustoimistosta. Maksuvapautusanomukset tulee jättää toukokuun 2022 loppuun mennessä taloustoimistoon.

Rippikoulumaksu sisältää matkat, majoituksen, ruokailun ja opetusmateriaalin. Lasku tulee sähköpostitse ilmoittautumislomakkeella annettuun laskutussähköpostiosoitteeseen (huoltaja) ja se maksetaan ennen opiskelujaksoa tai leiriä.

Rippikoululaiset ovat tapaturmavakuutettuja.

Mukautettu tai erityisopetus

Jos rippikouluun tuleva nuori on mukautetussa tai erityisopetuksessa, pyydämme huoltajia ilmoittamaan asiasta ilmoittautumislomakkeella. Tavoitteena on järjestää jokaiselle rippikoululaiselle mahdollisimman hyvä ja turvallinen rippikoulu.

Yleistä

Iltarippikoulu kokoontuu torstaisin klo 16–18 seurakunnan tiloissa (SRK-koti, Lampikatu 16) rippikoululuokassa ja lähistön seurakunnan toimipisteissä. Iltarippikoulu sopii mainiosti nuorille, joiden on hankala järjestää aikaa pidemmälle viikon leirijaksolle tai jotka kokevat leiriolosuhteet itselleen hankalaksi.

Kesän leireihin  kuuluu kahden päivän opiskelu kaupungissa seurakunnan tiloissa (SRK-koti, Lampikatu 16) ja viikon leirijakso.

Huom! Leirillä tupakointi ja nuuska, alkoholi, huumeet ja energiajuomat ovat kiellettyjä!

Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä nuorisotyönohjaajaan. Suosittelemme yhteydenottoa sähköpostitse.

Nuorisotyönohjaaja, virkavapaalla 1.8.-31.12.2021 sijaisena Salla Natunen
Käyntiosoite Lampikatu 16, II- kerros / postiosoite Virtakatu 4
18100 Heinola

Rippikoulu ja rippikoulun jälkeinen nuorisotyö, kouluyhteistyö yläkouluihin ja toisen asteen oppilaitoksiin.