Rippikoulut 2021

TIEDOTE 4.5.

Nuortenkirkko 9.5. klo 18.00 striimataan jälleen suorana lähetyksenä Heinolan seurakunnan Youtube-kanavalla. Pääset kanavalle tästä linkistä, lähetys aukeaa muutama minuutti ennen kuutta.

Kaikki muut ryhmäkohtaiset tapaamiset pystytään toteuttamaan normaalisti tulemalla paikan päälle. Muista katsoa, milloin omalla ryhmälläsi on tapaamisia!

Näillä näkymin kesän rippikoululeirit pystytään toteuttamaan suunnitellusti, kuitenkin huomioiden koronavirus pandemian tilanteen. Mikäli tilanne ei ennen kesää tai kesän aikana pahene merkittävästi, leireille voidaan lähteä. Konfirmaatioon tulee todennäköisesti vierasrajoituksia, niistä infoamme leirikirjeissä, jotka rippikoululaiset saavat toukokuun aikana.

TIEDOTE 12.4.

Koronatilanteen vuoksi LOST- tapahtumaa (12.4. tai 13.4) ei pidetä paikan päällä, vaan rippikoululaiset saavat oman ryhmänsä ohjaajalta videot ja ohjeet niiden katsomisesta ja tehtävien tekemisestä huhtikuun aikana. Ohjaajat ovat olleet omiin ryhmiinsä yhteydessä viime viikolla, jos et ole saanut viestiä, ilmoita siitä oman ryhmäsi ohjaajalle.

Sama koskee huhtikuussa pidettäviä messuja. Mikäli omalla ryhmälläsi olisi tässä kuussa messuopetus ja messussa käynti, saatte sen suorittamiseen ohjeet myös oman ryhmäsi ohjaajalta huhtikuun aikana.

Mikäli teillä on kysyttävää tai epävarmuutta, miten toimia, olkaa rohkeasti yhteydessä ohjaajiinne tai Janna Renkoon. (janna.renko@evl.fi, 050-5958861)

Yleistä:

Rippikoulussa pohditaan elämän, uskon ja Raamatun keskeisiä asioita. Rippikoulu on ainutlaatuinen vaihe ihmisen elämässä ja antaa eväitä kristittynä kasvamiseen, joka jatkuu läpi elämän.

Seurakunta kutsuu rippikouluun niitä nuoria, jotka täyttävät vuonna 2021 15 vuotta. Ilmoittautuminen on päättynyt, mikäli haluat vielä mukaan rippikouluun, olethan yhteydessä Jannaan.

Mikäli nuori käy rippikoulun muussa seurakunnassa tai jonkin kristillisten järjestöjen kautta, niin pyydämme ystävällisesti ilmoittamaan siitä Heinolan seurakuntaan. Nuori voi käydä osallistumisjaksoaan omassa seurakunnassa ja tarvittaessa annamme lisätietoja. Rippikoulu on mahdollista käydä myös vuotta myöhemmin, ota yhteys Janna Renkoon. Mikäli haluat aloittaa aikuisrippikoulun, lue lisää aikuisrippikoulusivulta.

RIPPIKOULURYHMÄT

Iltarippikoulu

Alkaa 14.1. Kokoontumiset kerran viikossa Torstaisin klo 16-18.

Konfirmaatio Heinolan kirkossa, Huomaa muuttunut aika: su. 23.5 klo 14.00

Rippikoulu 1

Kaupunkijakso 13.5.2021

Leiri Mäntyharjun Lankaniemessä 6.-12.6.2021

Konfirmaatio Heinolan pitäjänkirkossa su. 13.6. klo 13.00

Rippikoulu 2

Kaupunkijakso 22.-23.6.2021

Leiri Mäntyharjun Lankaniemessä 28.6.-4.7.2021

Konfirmaatio Heinolan pitäjänkirkossa la.10.7. klo 13.00

Rippikoulu 3

Kaupunkijakso 30.6.-1.7.2021

Leiri Mäntyharjun Lankaniemessä 4.7.-10.7.2021

Konfirmaatio Heinolan pitäjänkirkossa 11.7. klo 13.00

Rippikoulu 4

Kaupunkijakso 28.7.-29.7.2021

Leiri Mäntyharjun Lankaniemessä 1.8.-7.8.2021

Konfirmaatio Heinolan pitäjänkirkossa su. 8.8. klo 13.00.

Rippikoulut 2021

Heinolan seurakunta järjestää vuonna 2021 yhteensä kuusi rippikoulua. Rippikoululeirit järjestetään Mäntyharjulla Lankaniemen leirikeskuksessa. Iltarippikoulu järjestetään kevään aikana. Päivärippikoulu on kesän alussa kirkonkylän seurakuntatalolla. Jos käyt rippikoulun toisessa seurakunnassa tai jonkin kristillisen järjestön pitämässä rippikoulussa, ilmoita siitä meille. Erityisryhmien rippikouluista lisätietoa saat seurakunnasta.

Rippikoulussa vietetään aikaa yhdessä
Talvirippikoulu, 2016

Seurakunnan toimintaan osallistuminen

Rippikouluihin liittyy seitsemän osallistumiskäyntiä seurakunnan toimintaan, joista saat tietoa leirikirjeessäsi sekä seurakunnan verkkosivuilla. Käynnit ovat osa rippikoulua.

Rippikoulumaksut

Iltarippikoulu 30 €. Päivärippikoulu 80€. Mäntyharjun leirikeskuksessa pidettävät leirit 120€.

Leiristä voi anoa maksuvapautusta taloudellisista syistä. Maksuvapautus haetaan erillisellä hakemuksella, jonka saa seurakunnan taloustoimistosta. Maksuvapautusanomukset tulee jättää toukokuun 2020 loppuun mennessä taloustoimistoon.

Rippikoulumaksu sisältää matkat, majoituksen, ruokailun ja opetusmateriaalin. Lasku tulee postissa ja se maksetaan ennen opiskelujaksoa tai leiriä.

Rippikoululaiset ovat tapaturmavakuutettuja.

Mukautettu tai erityisopetus

Jos rippikouluun tuleva nuori on mukautetussa tai erityisopetuksessa, pyydämme huoltajia ilmoittamaan asiasta osallistujakortissa (tulee postissa myöhemmin). Tavoitteena on järjestää jokaiselle rippikoululaiselle mahdollisimman hyvä ja turvallinen rippikoulu.

Yleistä

Iltarippikoulu kokoontuu torstaisin klo 16–18 seurakunnan tiloissa (SRK-koti, Lampikatu 16) rippikoululuokassa ja lähistön seurakunnan toimipisteissä. Iltarippikoulu sopii mainiosti nuorille, joiden on hankala järjestää aikaa pidemmälle viikon leirijaksolle tai jotka kokevat leiriolosuhteet itselleen hankalaksi.

Kesän leireihin  kuuluu kahden päivän opiskelu kaupungissa seurakunnan tiloissa (SRK-koti, Lampikatu 16) ja viikon leirijakso.

Huom! Leirillä tupakointi ja nuuska, alkoholi, huumeet ja energiajuomat ovat kiellettyjä!

Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä nuorisotyönohjaajaan. Suosittelemme yhteydenottoa sähköpostitse.

Käyntiosoite Lampikatu 16, II- kerros / postiosoite Virtakatu 4
18100 Heinola

Rippikoulu ja rippikoulun jälkeinen nuorisotyö, kouluyhteistyö yläkouluihin ja toisen asteen oppilaitoksiin.