Kuva_Raamatun_sivuaukeamasta_ja_krusifiksista.

Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Vaikeutunut koronapandemiatilanne on tuonut jälleen rajoituksia seurakuntamme kokoavaan toimintaan. Jumalanpalvelukset toteutetaan toistaiseksi suljetuin ovin Heinolan kirkossa. Heinolan kirkon jumalanpalvelukset striimataan (lähetetään suoratoistona) seurakunnan YouTube -kanavalla. Heinolan pitäjänkirkon jumalanpalvelukset olemme valitettavasti joutuneet toistaiseksi perumaan.

Voit  halutessasi osallistua Heinolan kirkon jumalanpalveluksiin verkossa. Linkki viimeisimpään jumalanpalvelukseen verkkosivujemme etusivulla.

Odotamme aikaa, jolloin saamme taas kokoontua yhteiseen jumalanpalvelukseen.

Katso tästä koronapandemian vaikutukset seurakunnan toimintaan

KOLEHTI SUNNUNTAINA 23.1. HEINOLAN KIRKOSSA
Suomen Ekumeeniselle neuvostolle
www.ekumenia.fi
Kristittyjen yhteyden edistämiseen

RAHANKERÄYSLUPA    RA/2021/1503 (koko Suomi Ahvenanmaata lukuunottamatta)

TILINUMERO        FI85 1018 3000 0744 03
VIITE    3010

KOLEHTI SUNNUNTAINA 16.1. HEINOLAN KIRKOSSA
Kansanlähetys ry:lle
www.kansanlahetys.fi
Seurakunnan nimikkolähettien Heidi ja Markus Alajoen työn tukemiseen

RAHANKERÄYSLUPA    RA/2021/1202 (Poliisihallitus 24.9.2021, voimassa 1.1.2022 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuun ottamatta.)

TILINUMERO    FI83 2070 1800 0283 25
VIESTI    kolehti 16.1.22 Heinolan srk, nimikkoläheteille Heidi ja Markus Alajoelle

Jumalanpalvelukset ja messut

Ks. koronavirusepidemian vaikutukset jumalanpalveluksien käytänteisiin sivun yläosasta!

Ehtoollisjumalanpalvelusta eli messua vietetään joka sunnuntai klo 10 Heinolan kirkossa ja harvemmin Heinolan pitäjänkirkossa. Messun tilalla pidettävässä sanajumalanpalveluksessa ei ole ehtoollista.

Viikkomessu on kerran kuukaudessa keskiviikkona klo 12 Heinolan kirkossa. Viikkomessu kestää puoli tuntia, joten se soveltuu hyvin myös niille, jotka eivät pysty esimerkiksi pitkiä aikoja istumaan.

Kaverikirkossa

Erityisjumalanpalvelukset

Messujen ja sanajumalanpalvelusten lisäksi pidetään silloin tällöin erityisjumalanpalveluksia eri teemoilla. Erityismessuja ovat esimerkiksi

• koululaisten jumalanpalvelukset
  • kehitysvammaisten joulu- ja pääsiäiskirkko
  • Perhemessut, jotka ovat ovat erityisesti lapsille ja lapsiperheille suunniteltuja jumalanpalveluksia.

Perhemessussa liikutaan ja toimitaan normaalia jumalanpalvelusta enemmän. Messun toteutuksessa on panostettu havainnollisuuteen pelkän kuuntelemisen sijaan.

Perhemessuissa vietetään aina ehtoollista. Lapset ovat aikuisten lailla tervetulleita Jeesuksen ystävien aterialle. Perhemessuissa käytetään alkoholitonta ehtoollisviiniä. Messujen jälkeen seurakunta tarjoaa messuvieraille maksuttoman lounaan.

Perhemessuissa on paikka kaikenikäisillä!

Tutustu lasten kanssa ehtoolliselle -esitteeseen>>Linkki avautuu uudessa välilehdessä