Kuva_Raamatun_sivuaukeamasta_ja_krusifiksista.

Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Heinolan kirkon jumalanpalvelukset sunnuntaisin klo 10 lähetetään suoratoistona (striimataan) seurakunnan YouTube -kanavalla. Voit halutessasi osallistua Heinolan kirkon jumalanpalveluksiin myös verkossa. Linkki viimeisimpään jumalanpalvelukseen on verkkosivujemme etusivulla.

Jumalanpalvelukset ja messut

Ehtoollisjumalanpalvelusta eli messua vietetään joka sunnuntai klo 10 Heinolan kirkossa ja harvemmin Heinolan pitäjänkirkossa. Messun tilalla pidettävässä sanajumalanpalveluksessa ei ole ehtoollista.

Viikkomessu on kerran kuukaudessa keskiviikkona klo 12 Heinolan kirkossa. Viikkomessu kestää puoli tuntia, joten se soveltuu hyvin myös niille, jotka eivät pysty esimerkiksi pitkiä aikoja istumaan.

Kaverikirkossa
Kaverikirkossa

Erityisjumalanpalvelukset

Messujen ja sanajumalanpalvelusten lisäksi pidetään silloin tällöin erityisjumalanpalveluksia eri teemoilla. Erityismessuja ovat esimerkiksi

  • koululaisten jumalanpalvelukset
  • kehitysvammaisten joulu- ja pääsiäiskirkko
  • Perhemessut, jotka ovat ovat erityisesti lapsille ja lapsiperheille suunniteltuja jumalanpalveluksia.

Perhemessussa liikutaan ja toimitaan normaalia jumalanpalvelusta enemmän. Messun toteutuksessa on panostettu havainnollisuuteen pelkän kuuntelemisen sijaan.

Perhemessuissa vietetään aina ehtoollista. Lapset ovat aikuisten lailla tervetulleita Jeesuksen ystävien aterialle. Perhemessuissa käytetään alkoholitonta ehtoollisviiniä. Messujen jälkeen seurakunta tarjoaa messuvieraille maksuttoman lounaan.

Perhemessuissa on paikka kaikenikäisillä!

Tutustu lasten kanssa ehtoolliselle -esitteeseen>>Linkki avautuu uudessa välilehdessä

 

 

Kolehti

Kolehtiin voi osallistua 2.4.2023 alkaen myös MobilePay -sovelluksella. Lahjoituksen jumalanpalveluksessa kerättävään kolehtiin voi tehdä numerolla 71885.

Kun jumalanpalveluksen liturgi kertoo kolehtikohteen, hän samalla mainitsee, että kolehtiin voi lahjoittaa MobilePayllä sekä kertoo viisinumeroisen numeron. Lisäksi ohjeistus MobilePaylla maksamiseen löytyy virsikirjojen välissä olevasta monisteesta. Kolehtiin voi edelleen osallistua myös perinteiseen tapaan kolikoilla ja seteleillä.

MobilePay on maksuton matkapuhelimeen ladattava sovellus, joka toimii kaikkien pankkien asiakkaille. Mobile Payn käyttöön ottamiseksi tulee puhelimeen ladata MobilePay -sovellus sovelluskaupasta (AppStore tai Play-kauppa). Sovellusta käyttöön ottaessa tulee luoda käyttäjänimi ja liittää se suomalaiseen pankkikorttiin (credit tai debit).

Jotta voi lahjoittaa kolehtiin kirkossa, tulee käyttää viisinumeroista numeroa tai skannata QR-koodi virsikirjan välissä olevasta monisteesta. Kolehtiin voi lahjoittaa jumalanpalveluksen aikana tai sen jälkeen alkavan viikon keskiviikkoon asti.

Kolehdin lisäksi muussakin seurakunnan toiminnassa voi käyttää maksutapana MobilePayta. Näitä tilaisuuksia ovat esimerkiksi ruokailut ja kahvitukset, keräykset, myyjäiset ja Lähetyssoppi.

Heinolan seurakunnalla on käytössä yhteensä neljä eri MobilePay -numeroa eri tilanteissa käytettäväksi.

Kolehdit kirkoissa 71885
Lähetystyö 78254
Yhteisvastuukeräys 58871
Muu seurakunnan toiminta 32832