Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Jumalanpalveluksia pidetään kuten ennenkin klo 10 Heinolan kirkossa ja pääsääntöisesti klo 13 Heinolan pitäjänkirkossa. Turvavälien vuoksi osallistujamääriä joudutaan rajaamaan. Heinolan kirkossa maksimiosallistujamäärä (kirkkosalissa ja parvella) on yhteensä 80 hlöä. Urkuparvella on tuolit kohdissa, joissa voi istua.
Heinolan pitäjänkirkossa maksimimäärä on 100 hlöä. Istumapaikat on merkattu virsikirjoilla. Urkuparvi on suljettu. Toivomme, että voisit osallistua mahdollisuuksien mukaan myös pitäjänkirkon jumalanpalveluksiin.
Heinolan kirkon ovet ovat avoinna ennen jumalanpalveluksia klo 9 alkaen ja pitäjänkirkon ovet klo 12 alkaen.

Toivomme, ettet tulisi kirkkoon, jos sinulla on vaikka lieviäkin hengitystieinfektio-oireita.

Heinolan kirkon sanajumalanpalvelusten jälkeen on tapulikahvit Vanhan pappilan pihapiirissä. Voit ottaa halutessasi oman mukin mukaan.

Voit osallistua Heinolan kirkon jumalanpalveluksiin myös verkossa. Linkki viimeisimpään jumalanpalvelukseen verkkosivujemme etusivulla.
Kun on konfirmaatiomessu Heinolan pitäjänkirkossa, ainoastaan se striimataan eikä Heinolan kirkon jumalanpalvelusta lähetetä verkossa.

KOLEHTI HEINOLAN KIRKOSSA SU 20.9.

Suomen Lähetysseuralle

Lastenpankki: Auta lapsi kouluun.

Rahankeräyslupa                        Manner-Suomi RA/2020/3, voimassa 3.1.2020–31.12.2020, myönnetty 3.1.2020, Poliisihallitus.

Ahvenanmaa ÅLR 2019/6111, voimassa 2020, myönnetty 13.8.2019 Ahvenanmaan maakuntahallitus.

TILINUMERO                                FI38 8000 1400 1611 30

VIESTI                                            Lasten Pankki

Jumalanpalvelukset ja messut

Ks. koronavirusepidemian vaikutukset jumalanpalveluksien käytänteisiin sivun yläosasta!

Ehtoollisjumalanpalvelusta eli messua vietetään joka sunnuntai klo 10 Heinolan kirkossa ja harvemmin Heinolan pitäjänkirkossa. Messun tilalla pidettävässä sanajumalanpalveluksessa ei ole ehtoollista.

Viikkomessu on kerran kuukaudessa keskiviikkona klo 12 Heinolan kirkossa. Viikkomessu kestää puoli tuntia, joten se soveltuu hyvin myös niille, jotka eivät pysty esimerkiksi pitkiä aikoja istumaan.

Kaverikirkossa

Erityisjumalanpalvelukset

Messujen ja sanajumalanpalvelusten lisäksi pidetään silloin tällöin erityisjumalanpalveluksia eri teemoilla. Erityismessuja ovat esimerkiksi

• koululaisten jumalanpalvelukset
  • kehitysvammaisten joulu- ja pääsiäiskirkko
  • Perhemessut, jotka ovat ovat erityisesti lapsille ja lapsiperheille suunniteltuja jumalanpalveluksia.

Perhemessussa liikutaan ja toimitaan normaalia jumalanpalvelusta enemmän. Messun toteutuksessa on panostettu havainnollisuuteen pelkän kuuntelemisen sijaan.

Perhemessuissa vietetään aina ehtoollista. Lapset ovat aikuisten lailla tervetulleita Jeesuksen ystävien aterialle. Perhemessuissa käytetään alkoholitonta ehtoollisviiniä. Messujen jälkeen seurakunta tarjoaa messuvieraille maksuttoman lounaan.

Perhemessuissa on paikka kaikenikäisillä!

Tutustu lasten kanssa ehtoolliselle -esitteeseen>>