Kuva_ehtoollismaljasta ja ehtoollisleivistä

Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

HUOM! Jumalanpalvelukset toteutetaan toistaiseksi ilman läsnä olevaa seurakuntaa Heinolan kirkossa ja ne striimataan (lähetetään suoratoistona) seurakunnan YouTube -kanavalle. Heinolan pitäjänkirkossa ei vietetä tällöin jumalanpalvelusta.

EHTOOLLISMAHDOLLISUUS
Heinolan kirkossa 28.2.
Striimatun messun jälkeen alkaen klo 11.10 on mahdollisuus osallistua ehtoolliselle Heinolan kirkossa. Paikalle otetaan kahdeksan ihmistä kerrallaan kahdenkymmenen minuutin välein. Ennakkoilmoittautuminen ehtoolliselle vs. lähetyssihteeri Piia Ojaselle p. 044 059 3426 ma - pe  klo 9 - 12. Ilmoittautumisen yhteydessä saat kellonajan, jolloin voit saapua kirkkoon.

Tule ehtoolliselle vain hengitystieoireettomana ja käytä kasvomaskia.

Koronavirusepidemiatilanteen vuoksi Heinolan seurakunnassa noudatetaan aluehallintoviranomaisten kokoontumisrajoituksia, jotka ovat voimassa 31.3.2021 asti. Lue lisää etusivun uutisesta Koronavirusepidemian aiheuttamat rajoitukset Heinolan seurakunnassa 31.3.2021 asti.

Voit osallistua Heinolan kirkon jumalanpalveluksiin verkossa. Linkki viimeisimpään jumalanpalvelukseen verkkosivujemme etusivulla.

KOLEHTI HEINOLAN KIRKOSSA SU 7.3.

Medialähetys Sanansaattajat ry

Satelliittitelevisiotyön tukemiseen Lähi-Idässä ja Pohjois-Afrikassa.

RAHANKERÄYSLUPA          Manner-Suomi RA/2020/1017, myönnetty 26.08.2020, Poliisihallitus. Voimassa 01.01.2021 alkaen.

TILINUMERO                        FI78 5062 0320 1903 60

VIITE                                     888 81000 02397

MOBILEPAY                          44744

PUHELU 15,36€ + pvm         0600 18808

KOLEHTI HEINOLAN KIRKOSSA SU 28.2.

Yhteisvastuukeräykselle 2021
Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräys toimii vähävaraisten vanhusten äänenä Suomessa ja maailman köyhillä katastrofialueilla ja tulee pureutumaan ikäihmisten taloudelliseen ahdinkoon.

60 % keräystuotosta ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofiavun kautta kansainväliseen apuun.
20 % tuotosta suunnataan vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa.
20 % tuotosta käytetään monipuoliseen avustustoimintaan paikallisseurakuntien kautta.

RAHANKERÄYSLUPA    RA/2020/639, 1.9.2020 alkaen, voimassa toistaiseksi, Manner-Suomi, myöntänyt Poliisihallitus 29.5.2020.
                                    ÅLR 2020/4355, 1.9.2020-31.8.2021, Ahvenanmaa, myöntänyt Ahvenanmaan maakuntahallitus 11.6.2020.

TILINUMERO        FI16 2089 1800 0067 75
VIITE                     304081

MOBILEPAY           58871

NETTISIVU            http://yhteisvastuu.fi/heinola

Jumalanpalvelukset ja messut

Ks. koronavirusepidemian vaikutukset jumalanpalveluksien käytänteisiin sivun yläosasta!

Ehtoollisjumalanpalvelusta eli messua vietetään joka sunnuntai klo 10 Heinolan kirkossa ja harvemmin Heinolan pitäjänkirkossa. Messun tilalla pidettävässä sanajumalanpalveluksessa ei ole ehtoollista.

Viikkomessu on kerran kuukaudessa keskiviikkona klo 12 Heinolan kirkossa. Viikkomessu kestää puoli tuntia, joten se soveltuu hyvin myös niille, jotka eivät pysty esimerkiksi pitkiä aikoja istumaan.

Kaverikirkossa

Erityisjumalanpalvelukset

Messujen ja sanajumalanpalvelusten lisäksi pidetään silloin tällöin erityisjumalanpalveluksia eri teemoilla. Erityismessuja ovat esimerkiksi

• koululaisten jumalanpalvelukset
  • kehitysvammaisten joulu- ja pääsiäiskirkko
  • Perhemessut, jotka ovat ovat erityisesti lapsille ja lapsiperheille suunniteltuja jumalanpalveluksia.

Perhemessussa liikutaan ja toimitaan normaalia jumalanpalvelusta enemmän. Messun toteutuksessa on panostettu havainnollisuuteen pelkän kuuntelemisen sijaan.

Perhemessuissa vietetään aina ehtoollista. Lapset ovat aikuisten lailla tervetulleita Jeesuksen ystävien aterialle. Perhemessuissa käytetään alkoholitonta ehtoollisviiniä. Messujen jälkeen seurakunta tarjoaa messuvieraille maksuttoman lounaan.

Perhemessuissa on paikka kaikenikäisillä!

Tutustu lasten kanssa ehtoolliselle -esitteeseen>>Linkki avautuu uudessa välilehdessä