Kuva_Raamatun_sivuaukeamasta_ja_krusifiksista.

Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Jumalanpalvelukset toteutetaan avoimina yleisötilaisuuksina molemmissa Heinolan kirkoissa, Heinolan kirkossa klo 10 ja Heinolan pitäjänkirkossa klo 13. Heinolan kirkon jumalanpalvelukset pääsääntöisesti myös striimataan (lähetetään suoratoistona) seurakunnan YouTube -kanavalla. Terveysturvallisuusnäkökohdat huomioidaan kaikessa seurakunnan toiminnassa. Suosittelemme hyvää käsihygieniaa, turvaetäisyyksien pitämistä ja maskien käyttöä.

Voit myös halutessasi osallistua Heinolan kirkon jumalanpalveluksiin verkossa. Linkki viimeisimpään jumalanpalvelukseen verkkosivujemme etusivulla.

Koronavirusepidemiatilanteen vuoksi Heinolan seurakunnassa noudatetaan aluehallintoviranomaisten ohjeita ja päätöksiä.  Lue tästä Koronavirusepidemian aiheuttamat rajoitukset Heinolan seurakunnassa.

KOLEHTI HEINOLAN MOLEMMISSA KIRKOISSA SU 26.9.

Seurakuntien toiminnan tukemiseen ja kehittämiseen lapsi- ja nuorisotyön sekä jumalanpalvelus- ja kirkkomusiikkitoiminnan alueilla Mikkelin hiippakunnassa.

Voit osallistua kolehtiin kirkoissa osallistumalla jumalanpalvelukseen.

KOLEHTI HEINOLAN MOLEMMISSA KIRKOISSA SU 19.9.

Suomen Merimieskirkko ry:lle

Kirkolliseen työhön suomalaisten parissa ulkomailla ja kansainväliseen diakoniaan Suomen satamissa.

RAHANKERÄYSLUPA    RA/2020/911 (Poliisihallitus 30.7.2020. Lupa voimassa toistaiseksi, koko Suomi pois lukien Ahvenanmaa)
ÅLR 2020/6424 (Ahvenanmaan maakuntahallitus / Ålands lanskapsregering 25.8.2020. Voimassa 31.12.2021 asti / gäller för tiden 1.1.–31.12.2021.)

TILINUMERO    FI91 1745 3000 0222 79
VIESTI               kolehti 19.9.2021, Heinolan srk

MOBILEPAY             32400
TEKSTIVIESTI 10€    10E TUKI numeroon 16588

Jumalanpalvelukset ja messut

Ks. koronavirusepidemian vaikutukset jumalanpalveluksien käytänteisiin sivun yläosasta!

Ehtoollisjumalanpalvelusta eli messua vietetään joka sunnuntai klo 10 Heinolan kirkossa ja harvemmin Heinolan pitäjänkirkossa. Messun tilalla pidettävässä sanajumalanpalveluksessa ei ole ehtoollista.

Viikkomessu on kerran kuukaudessa keskiviikkona klo 12 Heinolan kirkossa. Viikkomessu kestää puoli tuntia, joten se soveltuu hyvin myös niille, jotka eivät pysty esimerkiksi pitkiä aikoja istumaan.

Kaverikirkossa

Erityisjumalanpalvelukset

Messujen ja sanajumalanpalvelusten lisäksi pidetään silloin tällöin erityisjumalanpalveluksia eri teemoilla. Erityismessuja ovat esimerkiksi

• koululaisten jumalanpalvelukset
  • kehitysvammaisten joulu- ja pääsiäiskirkko
  • Perhemessut, jotka ovat ovat erityisesti lapsille ja lapsiperheille suunniteltuja jumalanpalveluksia.

Perhemessussa liikutaan ja toimitaan normaalia jumalanpalvelusta enemmän. Messun toteutuksessa on panostettu havainnollisuuteen pelkän kuuntelemisen sijaan.

Perhemessuissa vietetään aina ehtoollista. Lapset ovat aikuisten lailla tervetulleita Jeesuksen ystävien aterialle. Perhemessuissa käytetään alkoholitonta ehtoollisviiniä. Messujen jälkeen seurakunta tarjoaa messuvieraille maksuttoman lounaan.

Perhemessuissa on paikka kaikenikäisillä!

Tutustu lasten kanssa ehtoolliselle -esitteeseen>>Linkki avautuu uudessa välilehdessä