Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

HUOM! Jumalanpalvelukset toimitetaan 6.12. alkaen ilman läsnä olevaa seurakuntaa ja ne striimataan seurakunnan YouTube -kanavalle.

Koska Päijät-Hämeen alueella on siirrytty koronapandemian leviämisvaiheeseen, Heinolan seurakunta on antanut näitä uusia kokoontumisrajoituksia, jotka ovat voimassa 14.12. asti. Lue asiasta tarkemmin etusivun Uutiset-osiosta.

Voit osallistua Heinolan kirkon jumalanpalveluksiin verkossa. Linkki viimeisimpään jumalanpalvelukseen verkkosivujemme etusivulla.

KOLEHTI HEINOLAN KIRKOISSA SU 29.11.

Kirkon Ulkomaanavulle

Pakolaisten auttamiseen muun muassa tukemalla toimeentulon hankkimista ja tarjoamalla lapsille mahdollisuuksia palata kouluun.

Rahankeräyslupa     Keräyslupa RA/2019/723, voimassa 1.1.2020-31.12.2024, koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta, myöntänyt Poliisihallitus.

TILINUMERO        FI33 1572 3000 5005 04
VIESTI                   kolehti ensimmäinen adventtisunnuntai 29.11.2020 Heinolan seurakunta

TEKSTIVIESTI 10€    APU10 numeroon 16499
TEKSTIVIESTI 20€    APU20 numeroon 16499

Jumalanpalvelukset ja messut

Ks. koronavirusepidemian vaikutukset jumalanpalveluksien käytänteisiin sivun yläosasta!

Ehtoollisjumalanpalvelusta eli messua vietetään joka sunnuntai klo 10 Heinolan kirkossa ja harvemmin Heinolan pitäjänkirkossa. Messun tilalla pidettävässä sanajumalanpalveluksessa ei ole ehtoollista.

Viikkomessu on kerran kuukaudessa keskiviikkona klo 12 Heinolan kirkossa. Viikkomessu kestää puoli tuntia, joten se soveltuu hyvin myös niille, jotka eivät pysty esimerkiksi pitkiä aikoja istumaan.

Kaverikirkossa

Erityisjumalanpalvelukset

Messujen ja sanajumalanpalvelusten lisäksi pidetään silloin tällöin erityisjumalanpalveluksia eri teemoilla. Erityismessuja ovat esimerkiksi

• koululaisten jumalanpalvelukset
  • kehitysvammaisten joulu- ja pääsiäiskirkko
  • Perhemessut, jotka ovat ovat erityisesti lapsille ja lapsiperheille suunniteltuja jumalanpalveluksia.

Perhemessussa liikutaan ja toimitaan normaalia jumalanpalvelusta enemmän. Messun toteutuksessa on panostettu havainnollisuuteen pelkän kuuntelemisen sijaan.

Perhemessuissa vietetään aina ehtoollista. Lapset ovat aikuisten lailla tervetulleita Jeesuksen ystävien aterialle. Perhemessuissa käytetään alkoholitonta ehtoollisviiniä. Messujen jälkeen seurakunta tarjoaa messuvieraille maksuttoman lounaan.

Perhemessuissa on paikka kaikenikäisillä!

Tutustu lasten kanssa ehtoolliselle -esitteeseen>>