Ympäristöasiat

Heinolan seurakunta on sitoutunut kantamaan oman vastuun luomakunnasta. Noudattamalla kirkon ympäristöjärjestelmää, huomioimme toimintamme ympäristövaikutukset ja minimoimme ympäristöhaitat sekä kehitämme toimintaa ympäristön kannalta jatkuvasti paremmaksi. 

 

Heinolan seurakunnalle myönnetty kirkon ympäristödiplomi

Heinolan seurakunnan ympäristövastuullinen toiminta tarkastettiin keväällä 2014, jonka seurauksena Kirkkohallitus myönsi 21.5.2014 kirkon ympäristödiplomin vuosiksi 2014–2018. 

Kirkkohallitus myönsi kirkon ympäristödiplomin toistamiseen Heinolan seurakunnalle. Ensimmäinen ympäristödiplomi myönnettiin vuonna 2010. Ympäristödiplomiin sisältyy Kirkon ilmasto-ohjelma Kiitollisuus, kunnioitus, kohtuus.

Ympäristöohjelmalla sidotaan ympäristöasiat osaksi seurakunnan normaalia hallintoa ja toimintaa. Ympäristöohjelman keskeisin tavoite on ohjata seurakuntalaisia ympäristövastuulliseen ajatteluun ja toimintaan. 

Seurakunnan ympäristöteot noudattavat muun muassa ekotapahtumien vuosikelloa (alempana lisää vuosikelloista).

Katso kuvia Heinolan seurakunnan tekemistä ympäristöteoista kuten osallistumisesta Earth Hour -kampanjaan https://www.earthhour.fi/tapahtumat/toivon-tunti-ja-kynttilan-sytytys/

 

Kirkon Kiitollisuus, kunnioitus, kohtuus -ilmasto-ohjelmaan >>

Ympäristötyöryhmä

Seurakunta on perustanut työntekijöistä ja luottamushenkilöistä koostuvan ympäristötyöryhmän, joka suunnittelee, ohjaa ja valvoo seurakunnan ympäristöasioita. Lisäksi työryhmä laatii ja ylläpitää ympäristöohjelmaa sekä järjestää ympäristökoulutusta. 

Ympäristötyöryhmä koostuu kymmenestä jäsenestä toimikaudella 2019-2020:

Eira Rosberg-Airaksinen

Tiina Bragge

Satu Kauhajärvi

Ritva Mertanen

Ville Malm

Ilpo Haggrén

Heli Heikkilä

Sanna Mörsky

Mirja Stenroos

Kati Metso, ympäristövastaava

 

Vietämme ympäristöviikkoa 16.-22.9.2019

Heinolan seurakunta viettää Lahden seudun ympäristöviikkoa, jossa teemana on Ravinto –Sinä olet osa ketjua. Samaan aikaan vietetään myös vuoden 2019 Liikkujan viikkoa.