Perhemessu

Neljä kertaa vuodessa vietetään lapsiperheiden omaa jumalanpalvelusta eli perhemessua.  Silloin kirkossa liikutaan ja toimitaan normaalia jumalanpalvelusta enemmän.  Messun toteutuksessa panostetaan havainnollisuuteen pelkän kuuntelemisen sijasta.  Perhemessuissa vietämme aina ehtoollista.  Lapset ovat aikuisten lailla tervetulleita Jeesuksen ystävien aterialle.  Perhemessuissa käytetään alkoholitonta ehtoollisviiniä.  

Lue lisää lasten ehtoollisesta.

Perhemessun jälkeen on tarjolla maksuton lounas ja yhteistä mukavaa tekemistä.

Seuraavat perhemessut:

 

Nallekirkko

Nallekirkko on avoin kaikille, mutta siihen kutsutaan erityisesti vuoden aikana 4-vuotta täyttävät lapset.  Se on lyhyt kirkkohetki, johon voi ottaa oman nallen mukaan. Kirkon jälkeen 4-vuotiaille on oma juhlahetki, jossa he saavat lahjaksi Lasten Raamatun. 

Seuraaava nallekirkko:

 

 

Vauvakirkko

Kerran vuodessa, tammikuussa, vietetään vauvojen omaa kirkkoa.  Siihen kutsutaan kirjeellä kaikki edellisen vuoden aikana kastetut lapset.  Vauvakirkko on rento ja toiminnallinen kirkkohetki, jossa musisoidaan, körötellään ja lorutellaan.  Kirkon lopussa tyhjennetään kastepuu ja jokainen osallistuja saa oman kastelintunsa mukaansa.  Ja tietysti nautitaan kirkkokahvit ja piltit.

 

 

Kouluun lähtevien siunaus

Koulun aloitus on iso ja jännittävä asia lapselle ja koko perheelle.  Tahdomme saatella lasta koulutielle Jumalan siunausta ja varjelusta pyytäen.  Kouluun lähtevien siunaus on elokuussa koulun aloitusta edeltävänä sunnuntaina.

Seuraava kouluun lähtevien siunaus on pitäjänkirkossa 6.8. klo 17.

 

Messupassi

Jokainen lapsi on tervetullut kirkkoon.  Sieltä saa lasten oman Messupassin.  Aina osallistuessa jumalanpalvelukseen siihen saa tarran.  Kun Messupassissa on viisi tarraa, saa valita pienen yllätyksen.