Hetkinen

Heinolan seurakunnan työntekijöiden pohdintaa uskosta ja siihen liittyvistä asioista, kuten juhlapyhistä.

UUDENVUODENLUPAUS

Monilla on tapana tehdä uudenvuodenlupauksia. Harvemmin lupaukset pitävät ja aika usein ihmiset tekevät saman lupauksen vuosi toisensa jälkeen. Ei ole kuitenkaan poissuljettua, että joskus toistuvat yritykset muuttaa tapansa johtavat lopulta haluttuun tulokseen.

Vuodenvaihteen jälkeen ensimmäisen sunnuntain kirkollinen aihe on kasteen lahja. Niinpä kirkollinen uudenvuodenlupaus voisi olla se, että vuoden vaihtuessa muistamme kastettamme ja uudistamme kasteessa antamamme lupauksen seurata Jeesusta. Siinäkin joudumme vuosittain aloittamaan alusta, koska täydellisiä meistä ei tule tämän elämämme aikana.

Tarvitsemme jokaisen vuoden alussa ja päivittäin Jumalan armoa. Tähän liittyen katekismus opettaa viisaasti: Kerran saatu kaste kantaa läpi koko elämän. Kasteen liitto on varma silloinkin, kun uskomme horjuu. Kun turvaamme kasteen armoon, meidän ei tarvitse omin voimin tehdä parannusta. Pyhä Henki kitkee meistä joka päivä itsekkyyttämme ja herättää meissä uutta uskoa ja rakkautta. Kaste antaa meille rohkeuden sekä elää että kuolla.

Siunattua vuotta 2018 ja ohjatkoon kasteessa saatu Pyhän Hengen lahja meitä kaikkia uskoon, toivoon ja rakkauteen.

Kirjoittaja on Risto Auvinen, pastori, Heinolan seurakunta

Heinolan kirkko

Hengellinen pohdiskelu

Rukouksesta, jumalanpalveluksesta, hartauksista

Hengellistä pohdiskelua voi tehdä monella tavalla. Yhtä jumalanpalvelus ja virret rauhoittavat, toinen kokee pyhän kosketuksen luonnossa.

Rukous on sydämen puhetta Jumalalle. Rukoilla voi yksin tai yhdessä, kotona tai seurakunnan kanssa. Seurakunnan yhteinen jumalanpalvelus antaa mahdollisuuden pysähtyä ja hengähtää arjen kiireiden keskellä.