Koronarajoitukset seurakunnassa (päivitetty 25.3.2021)

Alueemme koronarajoitukset jatkuvat ainakin 30.4.2021 asti.

Jumalanpalvelukset pidetään 30.4. asti ilman paikallaolevaa seurakuntaa (striimattuina).

Kirkollisissa toimituksissa on 6 hengen osallistumisrajoitus. Tähän ei lasketa piispamme ohjeistuksen mukaisesti toimitukseen osallistuvia työntekijöitä. Lähiomaisten on kuitenkin pystyttävä osallistumaan toimitukseen, ja tällä perusteella kuuden hengen rajoitus voidaan tarvittaessa ylittää. Ratkaisun tästä tekee tapauskohtaisesti toimituksesta vastaava pappi.

Kaikki seurakunnan pienryhmätoiminta (varhaisnuorisotyötä ja päiväkerhoja lukuunottamatta) on tauolla.

Seurakunnan työntekijät eivät osallistu kirkollisten toimitusten jälkeisiin juhliin (esim. muistotilaisuus, kastejuhla).

Nuoriso- ja rippikoulutyön osalta seurataan koulujen (yläkoulut ja toisen asteen opetus) rajoituksia. Koulut ovat etäopetuksessa 8.3.–4.4.   Tänä aikana nuoriso/ rippikoulutyön tilaisuuksia ei voida pitää.

Yleinen kasvomaskin käyttösuositus koskee kaikkia yli 12-vuotiaita. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää. Henkilön oma ilmoitus asiasta katsotaan riittäväksi.

Uutislistaukseen

Koronatiedote Heinolan kirkossa 15.11.2020 pidettyyn jumalanpalvelukseen osallistuneille

24.11.2020 09.17

Heinolan kirkossa 15.11.2020 pidettyyn jumalanpalvelukseen on tartuttavuusaikana osallistunut myöhemmin koronapositiiviseksi todettu henkilö.

Päijät-Hämeen tartunnanjäljityksestä vastaava infektioyksikkö on arvioinut altistumisriskin ja päätynyt siihen, että samaan aikaan jumalanpalvelukseen osallistuneet eivät ole altistuneet merkittävässä määrin eikä näin ollen ketään ole asetettu karanteeniin.

Suosittelemme kuitenkin kaikkia jumalanpalvelukseen osallistuneita seuraamaan vointiaan tarkasti seuraavan viikon ajan ja hakeutumaan testiin, jos lieviäkään oireita ilmenee. Koronatestiin hakeudutaan soittamalla numeroon 116 117 tai täyttämällä oirearvion OmaOlo-nettisivuillaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Koronatartunnan oireita voivat olla:

• päänsärky
  • haju- tai makuaistin häiriöt
  • nuha, nenän tukkoisuus
  • yskä