Koronarajoitukset seurakunnassa (päivitetty 25.3.2021)


Alueemme koronarajoitukset jatkuvat ainakin 30.4.2021 asti.

Jumalanpalvelukset pidetään 30.4. asti ilman paikallaolevaa seurakuntaa (striimattuina).
 

Kirkollisissa toimituksissa on 6 hengen osallistumisrajoitus. Tähän ei lasketa piispamme ohjeistuksen mukaisesti toimitukseen osallistuvia työntekijöitä. Lähiomaisten on kuitenkin pystyttävä osallistumaan toimitukseen, ja tällä perusteella kuuden hengen rajoitus voidaan tarvittaessa ylittää. Ratkaisun tästä tekee tapauskohtaisesti toimituksesta vastaava pappi.

Kaikki seurakunnan pienryhmätoiminta (varhaisnuorisotyötä ja päiväkerhoja lukuunottamatta) on tauolla.

Seurakunnan työntekijät eivät osallistu kirkollisten toimitusten jälkeisiin juhliin (esim. muistotilaisuus, kastejuhla).

Nuoriso- ja rippikoulutyön osalta seurataan koulujen (yläkoulut ja toisen asteen opetus) rajoituksia. Koulut ovat etäopetuksessa 8.3.–4.4.   Tänä aikana nuoriso/ rippikoulutyön tilaisuuksia ei voida pitää. 

Yleinen kasvomaskin käyttösuositus koskee kaikkia yli 12-vuotiaita. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää. Henkilön oma ilmoitus asiasta katsotaan riittäväksi.

Uutislistaukseen

Kuvassa_lapset_uimassa_vedessä_jossa_ui_kaksi_lintua _

Ekopaasto kutsuu mukaan vaalimaan vettä 17.2. alkaen

10.2.2021 10.45

Ekopaasto-kampanja käynnistyi tuhkakeskiviikkona

Kampanjaa vietetään jo kymmenettä kertaa ja se jatkuu 3.4. saakka. Seuraavana päivänä juhlitaan pääsiäistä ja paaston päättymistä. Ekopaastossa innostetaan suomalaisia mukaan kestävän kehityksen huomioivaan elämäntapaan, joka samalla hillitsee myös ilmastonmuutosta.

Tänä vuonna Ekopaastossa vaalitaan vettä ja vesistöjämme, jotta myös tulevat sukupolvet voisivat nauttia puhtaista vesistöistä. Käytännön vinkkejä ja tietoa tarjoavat Baltic Sea Action Group, HSY, Martat, Suomen evankelis-luterilainen kirkko ja Suomen Ympäristökeskus.

”Ympäristö, vedet ja luonto eivät tunne rajoja. Se, mitä teen kotona tai mökillä, vaikuttaa kokonaisuuteen”, Kirkkohallituksen yhteiskunnan ja kestävän kehityksen johtava asiantuntija Ilkka Sipiläinen summaa.

Tarkempaa tietoa Ekopaastosta näet tästä linkistä

Jokainen voi arjen valinnoilla vaikuttaa vesistöjen puhtauteen


”Suomen ympäristökeskus haluaa kampanjassa nostaa esiin viime aikoina maailmanlaajuisesti paljon huolta herättäneen aiheen, roskaantumisen, ja erityisesti muovit sekä niiden mahdolliset ympäristövaikutukset. Ongelman ratkomiseen tarvitaan laajaa yhteistyötä erilaisten toimijoiden ja viranomaisten välillä, mutta haluamme tutkimustiedon avulla myös lisätä ihmisten tietoisuutta muovien ympäristövaikutuksista ja näin estää roskien päätymistä luontoon ”, tutkija Päivi Fjäder Suomen ympäristökeskuksesta sanoo.

”Tiedämme, että jokainen voi vaikuttaa sillä, mitä syö. Itämeren tilaan vaikuttaa, miten ruoka on tuotettu. Ruokakaupassa voit tehdä valintoja, jotka auttavat Itämerta. Osta lähellä tuotettua ja vältä hävikkiä. Suosi kasviksia, syö kalaa ja jos syöt lihaa, niin suosi laitumella kasvatetun eläimen lihaa", Baltic Sea Action Groupin hallituksen puheenjohtaja Saara Kankaanrinta vinkkaa.

”Vesistöjen puhtauteen voimme vaikuttaa jokainen arjessamme käyttämällä ja huoltamalla kestävästi vaatteitamme ja tekstiilejämme”, Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä sanoo. Hän painottaa, että ekologisin vaate löytyy jo valmiina vaatekaapista ja kehottaa ostamaan uusia vaatteita harkiten ja vain tarpeeseen.
Ympäristöasiantuntija Marika Visakova Helsingin seudun ympäristöpalveluista (HSY) muistuttaa, ettei biohajoava pakkaus hajoa luonnossa kuten teollisissa prosesseissa, ja siksi on tärkeää, ettei pakkauksia päädy luontoon.

”Suomessa jätehuollon järjestäminen on erittäin hyvällä tolalla. Roskiksia ja kierrätysmahdollisuuksia on, kunhan niitä muistetaan myös käyttää”, Visakova sanoo.
Kampanja näkyy erityisesti somessa tänä vuonna (#Ekopaasto). Vinkkejä omaan paastonviettoon löytyy Ekopaaston Facebook- ja Instagram-tileiltä, joihin päivitetään vinkkejä ja tietoa useita kertoja viikossa kampanjan ajan.

 

YouTube-video