Uutislistaukseen

Iloa ja valoa kevääseen

22.4.2021 13.19

Lähetyssihteeri Piia Ojasen kirjoitus

Olemme saaneet koronatalven jälkeen herätä kauniiseen kevääseen. Kevätaurinko häikäisee ja lämmittää. Tekee mieli riisua paksut talvitamineet. Mielikin on kevyempi. Valo ja lämpö saavat myös puutarhan kasvit heräämään pitkän ja pimeän talven jälkeen.
 
Myös ensimmäiset kevätkukkaset alkavat pian nousta räystäiden alla. Lumi on jo sulanut lähes kokonaan pois ja sen alta ovat paljastuneet vanhat lehdet, risut ja roskat. Ennen uusien siementen kylvöä ja taimien istutusta maa täytyy siivota ja muokata perusteellisesti. Sadettakin tarvitaan pehmittämään maa.

Mikä tähän päivään sopisikaan paremmin kuin Jeesuksen vertaus kylväjästä. Kylväjä viskeli siemeniä erilaisiin paikkoihin. Osa siemenistä putosi tien varteen, mutta linnut tulivat ja söivät ne. Osa putosi kallioiseen paikkaan, jossa ne nousivat heti oraalle, mutta aurinko kuivatti oraan, kun siinä ei ollut juurta. Vielä kylväjä kylvi siemeniä ohdakkeisiin, mutta niiden joukossa oras tukehtui. Lopulta kylväjä kylvi siemeniä myös hyvään maahan ja se maa antoi hyvän sadon. 

Kun opetuslapset ihmettelivät vertausta, Jeesus selitti heille: Jumalan sana on kuin siemen. Aina, kun joku kuulee sen, mutta ei ymmärrä sitä, paha tulee ja nappaa sen kuin lintu siemenen. Toinen ottaa sanan iloiten vastaan, mutta kestää vain hetken, koska häneltä puuttuvat juuret. Kolmas on niin rahahuolten ja muiden murheiden painama, että ne saavat hänet unohtamaan Jumalan Sanan. 

Hyvä maa on sellaisen ihmisen sydän, joka kuulee sanoman, ymmärtää ja ottaa sen vastaan. Sellaisessa sydämessä Jumalan Sana vaikuttaa, kasvaa ja tuottaa hyvää hedelmää. 

Meidän sydämemme on Jumalan puutarha. Hän hoitaa meitä rakkaudellaan ja huolenpidollaan. Jeesuksen puheet ja vertaukset ovat Jumalan sanan siemeniä. Toisinaan pahat ajatukset, huolet ja murheet saavat meidät unohtamaan Jumalan, mutta Hän osaa puhdistaa, kastella ja muokata sydämemme maaperää tarpeen mukaan.
 
Jumala on luonut kauniin maailman, jota me saamme hoitaa ja vaalia. Tämä on hyvä muistaa, kun pääsemme jälleen nauttimaan kesän kauneudesta ja kasvun ihmeestä.  
Sain viime syksynä aloittaa työni Heinolan seurakunnan lähetyssihteerin viransijaisena. Matkaan on mahtunut monenlaisia tapahtumia ja tilanteita. Nyt minun on kuitenkin aika lähteä eteenpäin. Haluan kiittää teitä kuluneista yhdeksästä kuukaudesta ja toivottaa teille siunausta alkavaan kevääseen ja kesään. 

 

Kirjoittaja on Piia Ojanen, vs. lähetyssihteeri