Koronavirusepidemian aiheuttamat rajoitukset Heinolan seurakunnan toiminnassa

10.8.2021 15.38

Tilaisuuksia voidaan järjestää ilman henkilömäärien rajoituksia, kun toimitaan terveysturvallisuusohjeiden mukaisesti. Seurakunta noudattaa toiminnassaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistuksia.

Heinolan seurakunnan jumalanpalvelukset ovat avoimia yleisötilaisuuksia. Pienryhmät voivat kokoontua. Kirkollisissa toimituksissa ei rajata osallistujamäärää. Kuitenkin edelleen on huolehdittava siitä, että tiloissa voidaan pitää säädetyt turvaetäisyydet. Tämä tarkoittaa, että seurakunnan tiloihin voi tulla kerrallaan noin puolet siitä henkilömäärästä, joka normaalisti tiloihin mahtuisi. Heinolan kirkkoon voi tulla kerrallaan noin 85 henkeä ja Heinolan pitäjänkirkkoon noin 160 henkeä.

Hyvä käsihygienia on huomioitava edelleen kaikessa seurakunnan toiminnassa. Samoin yleinen kasvomaskin käyttösuositus on voimassa ja koskee kaikkia yli 12-vuotiaita.

Seurakunnan työntekijät voivat tehdä kotikäyntejä ja osallistua normaalisti perhejuhliin (esim. muistotilaisuus, kastejuhlat, syntymäpäivät) koronaturvallisuus huomioiden.